Promocionant el bloc del Monestir de les Avellanes


Fa poc més d’una setmana que vam posar en marxa el bloc del Monestir de les Avellanes. Al llarg d’aquesta setmana hem estat promocionant el nostre bloc de diferents maneres. A dia d’avui el nostre bloc a rebut més de 400 visites, destacant el dilluns dia 9 de juny, quan ens vam situar en el setè lloc del rànquing de blocs que creixen amb més rapidesa. Moltes gràcies a tots i a totes.

Aspectes de caràcter intern

Des de que vam posar en marxa el bloc, hem mantingut l’edició de noves entrades d’una manera constant, actualment el bloc té un historial de 5 entrades. Totes les entrades estan relacionades amb el Monestir de les Avellanes.

A l’hora d’escriure i estructurar el nostre bloc, hem tingut en compte tots aquells elements que ens poden Visites al bloc del Monestir durant la primera setmana de junyser útils per a fer-ne difusió, ja sigui per mitjà dels cercadors d’internet o bé per altres vies. Per aquest motiu a cada entrada hi hem repetit certes vegades les paraules que consideràvem clau, sempre relacionades amb els termes usats en la classificació i en les etiquetes.

Els resultats d’aquesta pràctica ens a permès que la majoria de les nostres entrades apareguin entre la primera i la segona pàgina en les cerques a Google, ex.(1), ex.(2).

A més a més dintre del text hem emprat enllaços que facilitaven l’accés a les fonts d’origen o a recursos per a ampliar la informació. També hem remarcat les paraules claus o termes principals amb negreta o bé amb cursiva. Hem intentat que al títol sempre hi aparegués alguna de les paraules claus a banda de les paraules “Monestir de les Avellanes“.

Finalment hem facilitat l’accés amb la sindicació de continguts (RRS), per tal que els nostres usuaris tinguin el màxim de facilitats per rebre les nostres novetats. Al nostre bloc hem emprat també aquest mitjà (RSS) per a sindicar-hi el web de la Biblioteca del Monestir. Finalment hem activat el nostre RSS a Feedburner

Aspectes de caràcter extern

En primer lloc vam presentar i convidar a visitar el nostre bloc a totes les persones relacionades amb el Monestir de les Avellanes. Això es va fer amb l’enviament de correus electrònics.

En segon lloc vam fer una campanya de cercadors i portals temàtics d’internet. Així doncs vam agregar el nostre bloc a cercadors generals com Google, Yahoo, i a altres cercadors (CerCat) i directoris de blocs com Bitácoras.com, Technorati, Blogalaxia.com, Adoos, Catapings.cat, a molts dels quals ens vam crear un compte. També hem penjat algun vídeo a Youtube i fotografies a Flickr.

En relació als usuaris

Hem contestat tots els comentaris que s’han fet a les nostres entrades. Al mateix temps hem agregat alEdificis pedra rosada del Monestir de les Avellanes nostre blogroll els webs o blocs d’usuaris.

Per altra banda també vam crear una pàgina anomenada Notícies sobre el Monestir, en la que hi vam col·locar enllaços de webs diversos on sortia informació relacionada amb el Monestir de les Avellanes. En aquest espai hem creat un apartat de blocs que parlen del Monestir, aquest fet ha generat el feedback amb els creadors d’aquests blocs i nosaltres, ja que alguns han deixat algun comentari a les nostres entrades, o bé ens han agregat al seu blogroll.


Adoos

Anuncis

6 pensaments sobre “Promocionant el bloc del Monestir de les Avellanes

 1. No t’oblidis d’utilitzar temes de geoposició amb Yahoo! o Google, folksonomies, incrustar videos i si vols algun dia convertir-lo en OPAC, mire’t l’Scriblio.

  Seguim en marxa!

 2. Robert, Enhorabona! Només he pogut fer-hi una ullada i em sembla perfecte. Me’l miraré amb més temps i no descarto visitar el Monestir.

 3. Moltes gràcies Teresa.

  Espero que si l’experiència surt bé, acabem convertint-lo en el bloc oficial del Monestir de les Avellanes.
  I si algun dia vens pel Monestir fes-m’ho saber, que si sóc per allí estaré encantat d’ensenyar-te’l!

 4. Ei sort amb el bloc, em sembla molt interessant i una bona creació. Vaig visitar el Monestir de ben petita en unes trobades rurals que s’hi feien, quan pugui, però, hi torno! Ah! si es fa algun seminari d’història o art, suposo que ja ho llegirem a les notícies, oi?
  Ah! els vídios de la presentació ok!

 5. Moltes gràcies Magalí!
  Si es fa algun seminari d’història de l’art o qualsevol altra cosa similar ho publicarem al bloc, per fer-ne difusió
  Si puges al Monestir et farem una visita guiada ben completa, que sempre ve de gust compartir les opinions amb una historiadora de l’art com tu.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s