Del paisatge a la cuina, el Monestir de les Avellanes i la cuina de la Noguera

Enguany el Monestir de les Avellanes juntament amb altres restaurants de la comarca de la Noguera, han Vinya amb vistes a la cara nord del Monestirposat en marxa les primeres Jornades Gastronòmiques de la Nogueradel paisatge a la cuina“.

L’objectiu d’aquestes jornades es donar a conèixer tant la comarca de la Noguera com la varietat d’oferta gastronòmica que ofereix, entre la qual es troba el menjador del Monestir de les Avellanes.

Per fer-ho han emprat dos conceptes que uneixen el territori amb la gastronomia. Per una banda la naturalesa i la riquesa paisatgística de la Noguera, i per altra banda la cuina autòctona de la comarca. A partir d’aquests dos conceptes cadascun dels cuiners participants a les jornades, hi ha posat el seu estil i la seua imaginació a l’hora d’elaborar els plats.

Cada restaurant ha escollit un plat que ha relacionat amb el paisatge i la cuina, tant pels ingredientsMenjador del Monestir de les Avellanes amb vistes al claustre emprats, com per la presentació a l’hora d’assaborir-lo. Al menjador del Monestir de les Avellanes hi podeu trobar el següent menú (per 35 €) relacionat amb les jornades:

  • Amanida de perdiu escabetxada
  • Torrada de micuit d’ànec a la reducció de suc de raïm de Costers del Segre
  • Suprema de bacallà a la mus de figues
  • Galta de vedella caramel·litzada amb salsa de codony al Grand Marnier
  • Quatre estacions del Montsec, la mel (tardor), quallada (hivern), mus de kiwi (primavera), sorbet de taronja (estiu)
Congost de Monrebei, Noguera ribagorçanaAixí doncs si us animeu a degustar un tros del paisatge de la Noguera, escolliu una imatge i un restaurant. Teniu temps encara fins al dia 22 de juny per provar algun dels plats que us ofereixen aquestes jornades.

7 pensaments sobre “Del paisatge a la cuina, el Monestir de les Avellanes i la cuina de la Noguera

  1. Per 35€, sembla un menú molt addient a la naturalesa del Monestir i la gastronomia de la contrada.

    D’altra banda, elogio la utilització de categories i tags. Suposo que serà tasca d’un bon documentalista. Entre tots el fareu pujar aquest bloc.

    Moltes felicitats!

  2. Si, jo també penso que no s’han passat amb el preu, ja veurem l’any que ve, perquè si la iniciativa té èxit segur que també pugen els preus (al marge de com estan els preus dels aliments en general, això seria un altre tema)

    De nou gràcies pel ànims!, de fet estem redactant un petit projecte per presentar-lo, i tal com van les coses no ens podran dir que no. (més feina per a nosaltres, jejeje).

    El tema de les categories i etiquetes.. potser ens ho hauríem de currar un pelet més, ei! i et contestat el que les posa. Tot i això merci!, potser en aquest sentit et manllevaré alguna idea del teu bloc.

    Fins ara!

  3. Confio poder degustar algun d’aquests plats abans que s’acabi l’oferta, en un entorn idílic segur que és un plaer!!

  4. Doncs t’animo a provar-ho, i si ja no hi ha l’oferta, doncs qualsevol altre plat del menú o la carta del Menjador del Monestir.
    En qüestió gastronòmica ja sé sap, si no es prova, és difícil dir s’hi t’ha agradat o no t’ha agradat.

    Espero que si algun dia t’animes, t’hi trobis a gust i t’agradi la cuina que es fa al Monestir.

  5. Hola.
    Voldríem saber si feu sopars de grup (tipo sopars d’empresa) pq estem organitzant una festa i la vostra oferta gastronòmica s’adequa a la nostra categoria.

    Us hem de comentar que ens ha agradat molt el vostre bloc i també la vostra web.

  6. Hola Suelen, i gràcies pel comentari,

    Doncs si que es fan sopars de grup, tot i que per a més informació hauries d’entrar al web del Monestir (http://www.monestirdelesavellanes.com) o bé trucar al telèfon: 973 438006 i parlar amb l’encarregat del menjador.

    Espero que amb aquesta informació ja puguis concretar més sobre el sopar que voleu fer.

  7. Hola a tots,
    Soc el director de restauració al Monestir, i només dir que la nostra intenció no es la de pujar els preus aprofitant la pujada del IPC anual. La qüestió es continuar donant uns productes de qualitat i amb preus raonables. Per això treballem al Monestir per crear aquests plats atractius i adients a les nostres economies. Estic segur que la nova temporada al Restaurant del Monestir, no suposarà un impensable a la hora de vindre i degustar la nostra cuina. Esteu al cas ja que a la propera temporada, tindrem noves i atractives promocions. Us en faig cinc cèntims: el corder de casa nostra serà el nostre producte estrella.
    Us esperem.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s