Arriben les festes majors als pobles de la Noguera alta

Ja estem en ple estiu i aquesta és una estació de vacances i també de festes majors. Als pobles de la Noguera alta l’estiu fa sortir a la gent al carrer, ja sigui per prendre la fresca, per caminar o per fer-la petar amb la resta de veïns del poble.

El juliol, l’agost i també el setembre són temps de festes majors, en aquests pobles acostumen a ser dies de retrobament de familiars i de persones que al seu dia van deixar aquestes terres, i també són dies de trobada entre les gents que viuen en aquest indret de la Catalunya interior.

Els passats 18 i 19 de juliol vam poder gaudir de la Festa Major de Fontdepou un petit poble que conté també Sant Josep de Fontdepou i que ambdòs pertanyen avui en dia al municipi d’Àger. Durant aquests dos dies la gent del poble i de la contrada van poder gaudir del ball, la discoteca mòbil i la xocolatada a l’aire lliure.

També el cap de setmana del 25 i 26 de juliol es va organitzar a Os de Balaguer la Festa del Jovent, amb música i ball tant per la gent jove de la comarca com pels no tant joves, que també van voler gaudir d’un cap de setmana amb molta festa.

I el dissabte 26 i diumenge 27 de juliol també es celebrà la Festa Major de l’Ametlla del Montsec, ja en plena vall d’Àger als peus del Montsec.

Del 31 de juliol al 3 d’agost arriba la Festa Major de La Règola, municipi agregat d’Àger. El mateix cap de setmana, del 1 al 3 d’agost Festa Major a Vilanova de la Sal, el municipi mes proper al Monestir de les Avellanes. El dia 1 començarà amb la traca d’inici de les festes i el sopar popular, seguit del ball de festa Major que s’allargarà fins al a matinada amb la discoteca mòbil. El dissabte us podeu apuntar al concurs de botifarra i per la tarda fer-vos passar la calor participant a la guerra d’aigua. Al vespre i per la nit ball i disco fins ben entrada la matinada. Diumenge al matí missa i cant coral, espectacles per la mainada i per la tarda ball de fi de festa major i traca en senyal del fi de festa.

I al 15 d’agost arriben els plats forts, La Festa Major de Les Avellanes del 14 al 16 d’agost amb ball de nit i Festa Eròtica, el dia 15 amb diverses activitats com el concurs de cassoles, sopar de germanor i ball de nit i cap a la matinada festa pel Jovent i batucada. L’últim dia podeu gaudir del final de festa entre altres coses amb el cinema a la fresca.

També durant el cap de setmana del 15 d’agost celebra la festa major Àger en que podreu gaudir dels balls, les havaneres, el correfoc amb els diables de Balaguer, ets. Del 22 al 24 d’agost toca el torn de Tartareu, seguida de la de Santa Linya què és farà del 29 al 31 d’agost. I ja a finals de setembre encara podeu gaudir amb la Festa Major de Sant Miquel a Os de Balaguer.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s