Exposicions de pintura a la Sala Capitular del Monestir de les Avellanes

Des de fa temps la Sala Capitular del Monestir de les Avellanes acull, de forma temporal, diverses exposicions de pintura, d’estils i temàtiques diverses.

Cada mes hi exposa un artista diferent, durant el mes d’agost (encara hi sou a temps de veure-la) hi exposa l’artista pintor Francisco Motto Portillo. Segons el propi autor el seu art es pot definir d’un realisme que cada cop s’apropa més a l‘hiperrealisme, d’enfoc actual, composició personal, perspectiva lineal i color equilibrat, gamma rica en matisos, llums i contrallums, nets de color i composició plena de dificultats. Les temàtiques de l’artista solen ser paisatges urbans i retrats.

La Sala Capitular, amb elements del s. XIII i XIV, és un espai molt apropiat per a gaudir d’aquestes exposicions artístiques. La llum natural de que disposa l’espai i les seues característiques arquitectòniques i artístiques  dónen un valor afegit a cada exposició, ja que podeu observar cada pintura exposada i a la vegada sentir les sensacions d’un espai amb molta història.

Avui les exposicions engalanen una sala capitular austera i silenciosa, tot i que  en temps passats solia estar decorada amb pintures, com ara frescos, així com tapissos. A més d’ésser un dels espais més importants del monestir, ja que era el lloc de trobada, reunió i debat de la comunitat a l’hora de prendre decisions importants.

A l’exposició de Francisco Motto podeu veure-hi fins a 14 pintures de l’autor, entre les quals “Reflejos” i “Reflejos II”, “Mesas separadas”, entre altres. Obres artístiques en les quals es pot observar les caractarístiques de la pintura de l’autor, les temàtiques que atreuen a l’artista, així com l’evolució -que el propi autor destaca-  d’elements realistes cap a característiques hiperrealistes.

2 pensaments sobre “Exposicions de pintura a la Sala Capitular del Monestir de les Avellanes

  1. Em va semblar molt interessant quan vaig tenir l’oportunitat de realitzar la visita al Monestir, l’opció d’agafar la Sala Capitular com a espai per a exposicions. Recordo que per aquelles dates n’hi havia una, la de’n Chirri, francament espectacular, si més no, des del punt de vista conceptual i visual.

    Espero francament, que se’n continuïn fent, senyal de la bona salut cultural de la contrada.

  2. No sabia que es feien exposicions de pintura al Monestir de les Avellanes. Jo també penso que és interessant la idea. M’hi arribaré un dia, així faig una visita a la sala capitular, que ja gairebé ni la recordo.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s