Tot a punt per a la inauguració de l’Arxiu Gavín al Monestir de les Avellanes

El proper dissabte dia 4 d’octubre a dos quarts de dotze del matí començaran els actes de la inauguració de l’Arxiu Gavín al Monestir de les Avellanes.

Els actes s’iniciaran davant de la porta principal del nou edifici (antiga fusteria del Monestir) que allotjarà a partir d’ara l’Arxiu Gavín. En primer lloc hi haurà els parlaments de les autoritats locals, començant pels alcaldes de Les Avellanes i d’Os de Balaguer i seguidament Vicent Font el president del Consell Comarcal de la Noguera. Finalment tancarà els parlaments el senyor Josep Maria Gavín creador de l’Arxiu Gavín.

En acabar els parlaments hi haurà el descobriment del rètol que anuncia l’arxiu i la benedicció de l’arxiu, per part del mossèn. Tot seguit s’entrarà a les instal·lacions de l’arxiu que seran mostrades a tots els presents a la inauguració. Cal destacar l’espai dedicat a homenatjar el senyor Gavín i la petita exposició que mostrarà el contingut documental de l’arxiu. Els actes conclouran amb un refrigeri al mateix arxiu.

L’Arxiu Gavín és un dels arxiu personals més important d’Europa. És un espai on s’hi troba la història del poble català en les seues tradicions culturals. En Josep Maria Gavín, el seu creador, ha trepitjat totes les poblacions catalanes recollint testimonis de la història del nostre país. A partir d’ara l’Arxiu Gavín continuarà la seua tasca des de la comarca de la Noguera i en concret des del Monestir de les Avellanes.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s