Reportatge de la inauguració de l’Arxiu Gavín al Monestir de les Avellanes

En aquest vídeo podeu veure fragments dels diferents actes relacionats amb la inauguració de la nova seu de l’Arxiu Gavín al Monestir de les Avellanes.

Veureu en primer lloc fragments dels parlaments realitzats pel Superior del  Monestir de les Avellanes, l’alcaldessa de Les Avellanes i Santa Linya, l’alcalde d’Os de Balaguer, el President del Consell Comarcal de la Noguera i finalment el senyor Josep Maria Gavín, creador de l’Arxiu Gavín.

Seguidament es pot veure la benedicció de l’Arxiu, per part de l’arxipreste de la Noguera i el mossèn del Monestir. La visita a les noves instal·lacions, que incloïa un homenatge al senyor Gavín, una exposició d’alguns dels documents més representatius de l’arxiu (no es visualitza en el reportatge) i finalment el refrigeri de final de l’acte.

Moltes gràcies a tots i a totes!

30 pensaments sobre “Reportatge de la inauguració de l’Arxiu Gavín al Monestir de les Avellanes

 1. El documentalista?, jeje estava enfeinat!

  Resulta que a les imatges on apareix, explicant l’exposició que vam muntar (que no es veu al reportatge), hi ha un error en l’enregistrament i les persones es veuen tortes, així que per elegància hem preferit no afegir-les al vídeo.

  Potser properament publiquem algunes fotografies on, entre altres persones, hi apareix el documentalista.

  Merci pel comentari!

 2. Jo també hi vaig trobar a faltar el documentalista. Però suposo que com ja m’han dit alguna que d’altra vegada, ja que els documentalistes ens dediquem a fer documentals, deuries estar en plena feina, enregistrant cada segon d’aquest moment històric!

  Felicitats!

 3. Benvolguts,

  Abans de res, felicitats.
  És una noticia que he estat esperant, com a col·leccionista i com a lleidatà. Felicitem-nos doncs, per que les nostres terres acullen un nou referent cultural de primer ordre, i a més serveix per donar nova vida i opcions al cor històric del nostre Comptat d’Urgell.

  Voldria preguntar-vos si ja hi ha establert un horari de visita i consulta de l’Arxiu Gavin.
  Ens faltarà temps per fer-hi cap.
  Una nova excusa per perdre’ns – i trobar-nos – a les Avellanes!

  Familia Oromi-Torra, de Tornabous

 4. Hola Ramon,

  Doncs encara no hi ha un horari oficial, ja que encara es treballa entre Valldoreix i el Monestir de les Avellanes, però a partir de 20 d’octubre hi trobaràs al Josep, el seu encarregat.
  L’adreça electrònica de l’Arxiu Gavín és: arxiugavin@maristes.cat, per si vols avisar-lo abans d’anar-hi.

 5. Enhorabona a l’Arxiu Gavín.
  Sóc col·leccionista de postals marianes i modesta col·laboradora de l’Arxiu amb fotografies de Verges que trobo mentre vaig coneixent el nostre país. Dilluns 20 d’octubre me’n vindrà a recollir algunes en Josep Sansalvador ja que em queda bastant lluny tant Valldoreix com Les Avellanes.
  En Gavín és un exemple de constància i d’estimació a la terra i les arrels. Que bé que aniríem a Catalunya si tots l’estiméssim més!

 6. Hola Neus,

  Moltes gràcies pels elogis! i gràcies també per les donacions a l’arxiu. Esperem continuar amb la mateixa constància i estimació a la terra del senyor Gavín, però ara al Monestir de les Avellanes.
  I sàpigues que estas convidada a visitar-nos quan vulguis!

 7. Felicitats, i endavant!, Llarga vida a l’arxiu!! I molt ànims per a seguir amb la vostra tasca.

 8. Enhorabona a l’Arxiu Gavín

  Sóc col.laborador d’en Josep Sansalvador , fa 20 anys que l’acompanyo a localitzar i fotografiar esglésies , restes de capelles , marededeus , pilarets , dòlmens , etc…
  He de felicitar a en Josep , per la feina feta aquests darrers anys , amb la tasca de treball intens a l’Arxiu Gavín . També , he de felicitar als maristes del Monestir de les Avellanes per acollir i continuar aquest arxiu valuós.
  Continuaré sent col.laborador tants anys com pugui .
  Ànims Josep.

 9. Hola Neus, gràcies pel comentari, peró no ets una modesta col·laboradora, fa uns 4 ó 5 anys que ens coneixem i has anat aportant sovint fotografies Marianes, es el granet de sorra que va sumant, un inmens desert nomès es pot formar gràcies a milions de grans de sorra; i si l’Arxiu Gavín s’ha convertit en aquest inmens “desert” de cultura ha estat gràcies a milers de persones com tu que han anat aportant el seu granet de sorra particular.
  Continua aixi, i com diu el Robert pots venir sempre que volguis, junt amb els pares, que t’ensenyaré les instal·lacions de l’Arxiu i el Monestir.

  Una abraçada

 10. Gràcies Enric i Pere, ara es pot dir que tot just comença l’Arxiu Gavín, comença amb una nova etapa de molta mes divulgació, més profesionalització, molta més presencia a internet com aquest blog, les noves eines de divulgació de la informació que ens aporta la xarxa les hem d’aprofitar per posar l’Arxiu Gavín a l’abast de cualsevol usuari del món, tot això suposa un gran treball, així que ja sabeu, si voleu col·laborar encara una miqueta més, sereu molt ben rebuts a les Avellanes 🙂

  Salutacions

 11. M’alegro moltissim perque el gran treball fet pel Sr. Gavin, tingui aquesta recompensa. El felicito. I també tinc l’íntima satisfacció d’haver-li fet arribar un quadre, la tela del qual era un treball fet a punt de creu, amb llanes de colors, per la meva àvia quan tenia 8 anys… allà pel 1880…i que representa Sant Josep, dintre una garlanda de flors… Espero que segueix en la col.lecció

 12. Hola Carmen, gràcies pel comentari, tots estem molt satisfets que l’Arxiu Gavín tingui la continuitat que tothom volia, gràcies a aquesta continuitat totes les persones que han anat fent donacions al llarg dels anys veuràn que les seves donacions han servit per engrandir un Arxiu que te una utilitat inmensa per tots aquells estudiosos o investigadors que cerquen aquí tot allò que no poden trobar enlloc més, i en un 95 % dels casos surten satisfets.
  El quadre està en la col·lecció, nosaltres no llencem ni venem res, rebem milers de donacions i no podem recordar cada peça amb exactitut, però crec recordar que el vaig anar a buscar per la zona de Virrei Amat.
  Si te la possibilitat de venir al Monestir, estaré molt content de rebre la seva visita i li ensenyaré les instal·lacions de l’Arxiu Gavín i del Monestir de les Avellanes.

  Salutacions

  Josep Sansalvador
  Arxiu Gavín
  689 52 02 78

 13. Enhorabuena por esta realidad.

  Soy consciente de todo el cariño y empeño que le pone Josep a su trabajo y aunque el camino es largo(pues queda mucho por hacer)será un rotundo éxito.
  Aparte de la enorme colección de Iglesias,Ermitas y todos los lugares descubiertos y por descubrir,las demás colecciones son muy interesantes y yo espero colaborar en la ampliación de alguna.

  Larga vida al ARXIU GAVIN

 14. Hola Carlos, cuando haces algo que realmente te gusta el cariño y el empeño viene solo, es cierto que queda mucho por hacer, pero si no fuese así el trabajo ya no tendria aliciente 🙂 la suerte que tenemos los coleccionistas es que, en nuestro caso, las colecciones no tienen fin, de ahí que el tiempo es oro y todo lo que sea aumentar las piezas de una colección sirve para que ésta tenga un poco más de importancia.
  Si quieres colaborar ya sabes, tu ve guardando todas las postales y felicitaciones de Navidad que te lleguen a tus manos y si puedes correr la voz pues mejor, si nos vemos en la cena de Madrid del 13 de Diciembre ya me lo darás entonces.

  Bat sendokotea besarkada

  Josep
  Arxiu Gavín

 15. Qualsevol paraula serà insuficient per reflexar de forma adequada l’agraïment que Catalunya li deu, al Sr. Gavin i per extensió als seus col·laboradors en aquest tasca gegantina d’obrir l’arxiu al món.

  Des de http://coneixercatalunya.blogspot.com/ som conscients que la nostra aportació en el millors dels casos serà minsa. En tot cas podeu comptar amb nosaltres.

  Gràcies per les fineses rebudes.

 16. Hola Antoni, per molt minsa que sigui la vostra aportació serà molt valuosa pel conjunt de l’Arxiu Gavín, ja sabeu que “de mica en mica s’ompla la pica” i la nostra pica fa anys que s’està omplin gràcies a milers d’aportacions minses com la vostra, no deixeu de fer “minses aportacions”.
  El bloc http://coneixercatalunya.blogspot.com/ que teniu es molt interessant i el visito sovint, l’hem agregat com a bloc amic al bloc del Monestir.

  Quant volgueu podeu vindre al Monestir i us ensenyaré les instal·lacions de l’Arxiu i del Monestir.

  Salutacions

 17. El meu reconeixement al Sr. Josep Maria Gavín per la pacient i gran feina feta durant tots aquests anys. Igualment vull fer palesa la meva gran admiració pel Sr. Josep Sansalvador continuador d’aquesta tasca i també el meu agraïment per les facilitats donades en tot el que se li ha demanat. Felicitats a tots i per molts anys !!!

 18. Sempre he estat un gran admirador de la tasca feta per en Josep Mª Gravin i Barceló ,per en Ramon Centelles i també per la d’en Josep Sansalvador. Vaig ser durant un temps col•laborador de l’arxiu i sempre he contribuït amb les meves petites aportacions a les admirable col•lecció que ara s’exposa en un lloc tan digna com és el Monestir de les Avellanes. .Es una gran obra que calia conservar i continuar-la .Moltes felicitats a tothom que ha fet possible aquesta realitat
  Josep Relats

 19. Desde Madrid, con mucho frio y en compañia de Josep esparando pasar un fin de semana magnífico y empezando por visitar los maristas de Buitrago y en la cena opípara que nos vamos a dar esta noche,un saludo para todos en el monasterio y aprovecho para desearos Feliz Navidad a todos.

  Un saludo
  Carlos de Eibar

 20. No coneixia l’arxiu i m’he quedat sorprès, quantes col·leccions i que variades, felicitats i per molts anys.

  Alex des de Sitges

 21. Relats, gràcies per totes les aportacions que has anat fent i que seguiràs fent, tal com et vaig dir, vine quant volguis al Monestir que seràs molt ben rebut.
  Carlos, poco que decir, gracias por lo que vas recogiendo para el Arxiu Gavín y gracias por acompañarme tu y Javi el sábado a Buitrago de Lozoya con el frio y la nevada que nos cayó, fotografiar la imagen de Santa María del Castillo en los Maristas de Buitrago valió la pena.
  Alex, el dia que visitis l’Arxiu Gavín encara et quedaràs mes sorprés, per tots, estic a la vostra disposició per quant vingueu.

  Josep
  Arxiu Gavín

 22. Desitjo que pugi fer molt temps aquesta labor que fa tant i tant que amb l’ilussio començare-ho tant de nen ,es un gran repte endevant!

 23. Es un fet molt rellevant en la comarca de la Noguera que el Monestir de les Avellanes acolli aquest inmes arxiu, felicitats a tots els que ho han fet possible.

  Josep Castellet

 24. Retroenllaç: Inauguració de l'Arxiu Gavín al Monestir de les Avellanes // la tafanera

 25. Retroenllaç: Benvinguts a l’Arxiu Gavín « Arxiu Gavín

 26. Lluny queda ja en el temps,el primer cop que vaig tenir la sort de coneixer personalment a l’amic Gavin.Ell generosament amb el seu vehicle em vingué a recollir a l’estació dels “ferrocatas”.Aquell dia fou l’inici d’una amistat que mai agrairé prou en tot el que per a mi i per el meu personal arxiu de pesca representa.M’omple de felicitat haber pogut compartir una estona amb el bon amic Josep Sansalvador al Monestir de les Avellanes,tot veient feta realitat un vell somni de l’amic Josep Mª Gavin.Felicitats bon amic Gavin,homes com tu entren a la gloria per la porta gran!.Ets exemple de tenacitat per la joventut d’ avui i esperança per el demà.

 27. Gràcies Enric, tots els que col·leccionem alguna cosa sabem el que costa trobar un lloc per acollir i continuar les col·leccions, tu ho saps prou be amb el teu arxiu de pesca, peró amb tenacitat i fe sempre s’aconsegueix el millor pel futur dels arxius.
  Sempre que volgueu venir teniu les portes obertes de l’arxiu i del Monestir.

  Josep
  Arxiu Gavín

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s