El Monestir de les Avellanes estrena el centre BTT Montsec – La Noguera

L’última setmana d’octubre de 2008 es posa en marxa el Centre BTT Montsec – la Noguera. Un nou centre dintre de la xarxa BTT de Catalunya, i per tant homologat per la Federació Catalana de Ciclisme i Turisme de Catalunya.

Les BTT són les conegudes bicicletes de muntanya o tot terreny, també anomenades mountain bike. Una bicicleta dissenyada per fer viatges i rutes per camins o bé en terrenys muntanyosos. Aquestes bicicletes són ideals per a conèixer el territori, per aquest motiu es creen els centres BTT de Catalunya.

Al nou centre BTT del Montsec a la Noguera hi podeu trobar:

  • 490 quilòmetres de circuits que transcorren entre embassaments, congostos, patrimoni i espais d’alta muntanya, des d’on podeu gaudir de les impressionants panoràmiques del Montsec i la Noguera alta.
  • 19 rutes de diferents nivells, 4 variants i 3 enllaços, tot cartografiat i senyalitzat segons els grau de dificultat.
  • Hi trobareu també dos punts d’acollida, un al Monestir de les Avellanes i l’altre al Càmping de la Vall d’Àger. En aquests punts d’acollida s’ofereixen serveis relacionats amb la bicicleta, mapes cartogràfics i altres materials tècnics i d’interès turístic per a cada ruta.
  • També hi trobareu 3 punts d’informació, un dels quals al Monestir de les Avellanes, que us ofereix servei de restaurant i allotjament i us facilita informació sobre rutes, recursos turístics de la zona, etc.
  • Disposeu també de 5 punts de sortida de rutes: Monestir de les Avellanes, Tartareu, Os de Balaguer, Fontdepou i Càmping d’Àger.
  • I tot un ventall de serveis complementaris per facilitar la pràctica de la BTT, com són el lloguer de bicicletes, zona d’aparcament, punts de rentat, dutxes i serveis sanitaris, entre altres.

Així doncs els amants de la bicicleta, de l’aventura, del paisatge i del territori, ja teniu una nova forma d’endisar-vos al paisatge de la Noguera alta. Al cap hi a la fi la millor forma de conèixer i gaudir d’un territori és passejant pels seus camins, pels seus camps, per les seues muntanyes i pels seus pobles. I d’aquesta manera conèixer la seua vegetació, orografia, la seua cultura i tradicions, el seu patrimoni i gastronomia i en definitiva conèixer la seua gent.

Advertisement

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s