Reunió del Grup d’Arxivers de Lleida al Monestir de les Avellanes

Foto de grup de la reunió GALL al Monestir AvellanesEl passat divendres dia 7 de novembre el Grup d’Arxivers de Lleida (GALL) va realitzar la seua segona trobada anual, al Monestir de les Avellanes. Amb l’objectiu de reunir-se, visitar el monestir i els seus arxius i en definitiva passar una jornada de retrobament entre els arxivers i arxiveres de Ponent.

El Grup d’Arxivers de Lleida, més conegut com GALL, va nàixer ara fa uns deu anys amb l’objectiu de realitzar trobades per intercanviar coneixements i experiències entre els arxivers de les comarques de Lleida. Amb els pas dels anys el GALL ha anat augmentant en nombre d’arxivers. Es pot dir que hi són en representació, la gran majoria d’arxius de les comarques de ponent, des d’arxivers municipals, comarcals, passant per la Diputació, fins a institucions com la Universitat de Lleida, l’Institut d’Estudis Ilerdencs, l’Episcopal, el Capitular, l’Audiència i ara també els arxius del germans maristes al Monestir de les Avellanes.

Els actes de la jornada del dia 7 de novembre, van començar puntuals a les 10 del matí amb la recepció dels arxivers i arxiveres del GALL. Tot seguit va començar la reunió en la que es van tractar diversos temesVisita del GALL al Monestir de les Avellanes relacionats amb l’arxivística i també amb els arxius lleidatans, tot plegat fins a l’altura de les 12 del migdia.

A continuació es va fer la visita a l’arxiu del Monestir de les Avellanes, format principalment per l’arxiu històric dels germans maristes de Catalunya, on es va fer una breu explicació de la història de l’arxiu, quins tipus de documents el formen i quin treball arxivístic s’hi està realitzant.

La pluja ens va fer canviar una mica els plans, i vam haver de deixar pel final la visita a l’Arxiu Gavín, aquesta va servir per ensenyar als arxivers de Lleida, les recent inaugurades instal·lacions de l’Arxiu Gavín al Monestir de les Avellanes. També se’ls explicà l’origen de l’arxiu, es va mostrar el contingut documental de l’arxiu a partir d’una exposició i vam esmentar breument algunes de les idees en que estem treballant per a aquest arxiu.

Foto de la reunió del GALL al Monestir de les AvellanesAbans d’això però havíem visitat els espais històrics i artístics del Monestir de Santa Maria de Bellpuig de les Avellanes, tot explicant la història d’aquesta abadia fundada el s. XII. Posteriorment i quan la pluja ens ho premeté, vam realitzat la fotografia de grup per deixar constància de la jornada. L’acte va finalitzar amb un dinar al menjador del Monestir, amb el qual es va mostrar la cohesió i el bon estat de salut del GALL, després dels seus deu anys d’història..

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s