Exposició “Religare” a la sala capitular del Monestir de les Avellanes

Exposició Religare d'Anna Escur, a la sala capitular del Monestir de les AvellanesReligare, és la paraula llatina que significa “Religió”. En aquesta exposició Anna Escur, autora de les pintures, intenta anar als orígens de les religions, buscar el que tenen en comú, la base de totes elles i allò que les uneix: la pregària, el silenci, la meditació, la reflexió personal. Moltes formes d’anomenar-ho i sols una de sentir-ho i experimentar-ho.

Tots aquests quadres mostren persones amb actitud introspectiva i de connexió amb el jo interior i amb Déu, cadascuna d’elles l’anomena d’una forma diferent: Allah, Shiva, Jesús…

Aquests gestos representats són gestos agafats de persones reals, totes elles són dones, és una espiritualitat femenina el que veiem, i totes elles són amigues, familiars i/o companyes de feina de l’artista.

Anna Escur busca en la seua obra copsar l’interior d’aquestes persones, o almenys l’actitud reverent i tranquil·la que totes elles respiren.Quadre de l'exposició Religare al Monestir de les Avellanes

Tots els quadres estan pintats amb la tècnica de la pintura acrílica i del carbonet, l’artista juga amb la simbologia dels colors, i cada quadre està caracteritzat per un color, podríem comparar els quadres amb els diferents colors de l’arc de sant Martí, i cada color amb un estat d’ànim concret.

Anna Escur (Lleida, 1979) és historiadora de l’art i ha fet diverses exposicions de pintura i gravat. Ara teniu l’oportunitat d’observar, sentir i gaudir la seua obra a la sala capitular del Monestir de les Avellanes, on hi estarà exposada de forma temporal.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s