L’Arxiu Gavín rep l’insígnia d’argent amb motiu del XXVè aniversari de l’Associació Catalana de Col·leccionistes


25-anys-associacio-catalana-colc2b7leccionistes-11El passat 23 de novembre Josep M. Gavín (creador de l’Arxiu Gavín) i un servidor, Josep Sansalvador (responsable de l’Arxiu Gavín a les Avellanes), varem assistir al dinar de la celebració del vint-i-cinquè aniversari de l’Associació Catalana de Col·leccionistes (ACC) celebrat a l’Hotel Sant Moritz de Barcelona.

En Josep M. Gavín fou un dels socis fundadors de l’ACC l’any 1984, per això se li va atorgar, juntament amb els altres socis fundadors, la insígnia d’argent en reconeixement de tots aquets anys de treball a favor de l’ACC i del col·leccionisme en general.

La tasca feta per en Gavín en els primers anys de l’ACC fou força important, entre altres aconseguí que la primera seu social de l’ACC, l’any 1984, estigués ubicada als locals de Unió Excursionista de Catalunya a la Gran Via de les Corts Catalanes, 580.

Molt sovint, els qui som col·leccionistes nats, la gent ens etiqueta de “sonats” o “tocats del bolet”, i en part tenen raó, però gràcies a això, una gran part de col·leccions s’han pogut crear, continuar i guardar, i el que es mes important, han esdevingut el fil continuador de moltes altres petites col·leccions que en el seu conjunt formen un conglomerat cultural força25-anys-acc-2 rellevant.

Per això l’Associació Catalana de Col·leccionistes va néixer per la necessitat d’agrupar tot un conjunt heterogeni de col·leccionistes que feien col·leccions tant diverses com, punts de llibre, postals, taps, llapis, bolígrafs, sucres, clauers, pins, escuradents, etc.

L’Arxiu Gavín fa més de vint anys que recull petites donacions de persones que, modestament han anat guardant postals, estampes, goigs, llibres, i altres documents, i que n’han volgut garantir la seua conservació.

L’Arxiu Gavín, recull a qualsevol domicili tots aquests documents. Un cop a l’arxiu, són classificats i catalogats. És doncs un dels nostres objectius aconseguir que la documentació i col·leccions de moltes persones anònimes tinguin un lloc on conservar-se i ser difosos.

Josep Sansalvador

Arxiu Gavín

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s