El Centre de Reunions del Montsec, al Monestir de les Avellanes

Històricament els monestirs han estat centres irradiadors de coneixement i de saber. Per això dintre dels monestirs Sala Capitular del Monestir de les Avellaneshi havia espais com els arxius i biblioteques, l’scriptorium, i també sales de debat i discussió on els monjos prenien les decisions més importants per al monestir. Un exemple clar n’és la Sala Capitular, un espai considerat de gran importànica dintre dels monestirs, on entre altres decisions s’hi celebraven hi debetien les eleccions dels abats.  Els monestirs però, també disposaben d’espais on establir converses més amenes i  descansar, un dels espai destinat a això era el calefactori.

Una de les voluntats del Monestir de les Avellanes, en la seua nova etapa, es continuar amb aquesta tradició d’ésser un lloc de reunió, debat i de saber. Ara obrint les portes a tothom i adaptant-se a la realitat dels nous temps. Per això s’han condicionat alguns dels espais del Monestir en  sales per celebrar-hi reunions, debats, activitats, conferències, etc., convertint-se en el Centre de Reunions del Montsec, i esdevenint així  un emplaçament únic per a realitzar-hi estances corporatives.

Així doncs enmig dels aspres del Montsec, a les portes d’aquesta històrica muntanya que amaga encara secrets per descobrir, hi trobareu el Centre de Reunions del Montsec, situat al Monestir de Santa Maria de Bellpuig de les Avellanes. El centre de reunions està format per diferents sales i estances que hi ha dintre del mateix Monestir de les Avellanes i que estan distribuides de la següent forma:

Sala Marti del Centre de  Reunions del MontsecA l’antic Palau de l’abat, hi trobareu diversos espais com la sala de l’abat Martí, la sala de l’abat Antoni Trueta i la sala de l’abat Francesc Amell, aquesta adaptada per a treball amb ordinadors.

Damunt de la Sala Capitular, -en uns dels espais que antigament  servia per a la formació dels monjos novicis-, s’hi troba l’Aula Manga, dedicada al Comte Ermengol X, impulsor de la reforma del monestir al S. XV i creador del Panteó dels Comtes d’Urgell, situat al mateix Monestir. Aqueta és la sala més gran del Monestir, que gaudeix de les vistes cap a la muntanya i que dóna accés al porxo neoclàssic del s. XVIII.

En un altra zona, més moderna,  hi ha les sales dedicades a l’ordre que des de 1910 habita el Monestir, els germans Maristes. La sala més gran és la Champagnat, fundador dels Maristes, les altres són tot un seguit de petites sales per a reunions de treball en petit comitè. Totes elles equipades amb les tecnologies més més modernes i actuals per a celebrar-hi reunions i actes.

El Centre de Reunions del Montsec està lligat als altres serveis que ofereix el Monestir, com ho són l’hostatgeria monàstica i el menjador del Monestir, entre altres. És per això que moltes persones i grups aprofiten l’indret per fer-hi estada uns dies i gaudir de la gastronomia del Monestir i de la comarca de la Noguera.

Sala Ermengol X o Aula magna del Centre de Reunions del Montsec

El Centre de Reunions del Montsec obre les portes a institucions, grups, organitzacions i empreses i en definitiva a totes les persones que vulguin celebrar reunions i actes diversos, enmig d’un paratge de bosc i muntanya que cautiva per si sol, i que connecta amb allò que cercaven les comunitats monacals, com són la reflexió, el coneixment i el saber.

Nota: Per a més informació, adreceu-vos a: http://www.monestirdelesavellanes.com

Telèfon: 973 43 80 06

Fax: 973 43 80 38

a/e: avellanes@maristes.org

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s