Recuperem el cotxe de línia del Pirineu a Lleida, passant pel Monestir de les Avellanes

Antic autobus d'Alsina Graells (anys '30)El divendres passat va ser inaugurada la línia d’autobusos que enllaçarà de nou les comarques del Pallars amb la capital de Ponent, passant per Àger i Balaguer. Aquest servei va desaparèixer ja fa més de vint anys, després de la construcció de la carretera del Doll (C-13). L’actual línia tindrà parada al Monestir de les Avellanes.

Antigament ja existia el cotxe de línia que enllaçava els pobles de la Noguera alta, amb la seua capital Balaguer, i d’allí amb Lleida o Barcelona. Aquest servei va desaparèixer amb la construcció de la carretera del Doll, que passa per Camarasa, ja que la carretera d’Àger a Balaguer no era apta per al pas de grans cotxes de línia. Amb la finalització de les obres de remodelació d’aquesta carretara (C-12), també s’ha recuperat el servei públic d’autobús.

Ara no només hem recuperat de nou aquest antic servei públic, sinó que s’ofereix amb nous horaris i amplia el recorregut amb noves parades, per tal d’arribar al màxim de pobles de la contrada.

El recorregut total de la línia serà des de València d’Àneu fins a Balaguer i a l’inrevés. A la Passarel·la, – trencall de la carretera C-12 cap a Àger i la carretera del Doll-, la línia es desviarà en dues, una passarà pel Doll cap a Camarasa i l’altra cap a Àger i es retrobaran a Balaguer.

Així la línia actual tindrà parada a Estació d’ Àger, Ametlla del Montsec, la Règola, Àger, Agulló, Fontdepou, Vilamajó, Les Avellanes, Monestir de les Avellanes, Os de Balaguer i Balaguer.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s