Caminant cap a la Pasqua de les Avellanes 2009


Pasqua de les Avellanes 2009Queden poques setmanes ja per començar la trobada de la Pasqua al Monestir de les Avellanes. Una trobada que ja té 36 anys d’història. La Pasqua de les Avellanes és una experiència destinada principalment als joves, els quals al llarg de quatre dies es reunieixen per retrobar-se, compartir i experimentar la vida d’una forma diferent. Aquesta és una iniciativa promoguda pels germans maristes i organitzada per l’equip de pasqua, que treballa tot l’any per dur a terme aquesta trobada.

La Pasqua sempre és una oportunitat per trobar-se amb els altres però especialment per trobar-se amb un mateix. La Pasqua són els teus descobriments i les teues vivències, que resten dins teu si has anat a fons en els processos que has viscut abans i durant la celebració de la trobada.

Alternactiva’t és el lema de la Pasqua Avellanes 2009, un lema que convida als joves a viure de forma activa, a no restar passius, a comprometre’s amb els altres per continuar transformant el món i la societat en que vivim. En definitiva alternactivar-se vol dir viure, actuar i sentir d’una manera veritablement humana en el món d’avui, viure el camí propi amb un nou horitzó.

La Pasqua comença dijous sant, dia 9 d’abril, abans de les 12.30 hores, i acaba el diumenge de Pasqua, dia 12 d’abril, després de dinar. El lloc de celebració és el Monestir de Santa Maria de Bellpuig de les Avellanes. Els quatre dies de la trobada són la culminació d’un camí de preparació amb el material de reflexió que prepara al llarg de l’any l’equip de Pasqua i que es fa accessible mitjançant les trameses.

Durant la Pasqua es formen grups de vivències: Grups d’iniciació, Grups de creixement, Grups de recerca i Grups d’aprofundiment. En aquests grups es fan activitats diverses, tallers on es tracten temes diversos i es comparteixen experiències. Aquests grups van en funció de l’edat del participant. Per als que ja han participat diverses vegades a la Pasqua hi ha el temps de desert i finalment la possibilitat de fer el Camí d’Emmáus, que consisteix en la travessa o pelegrinatge a peu per la Serralada del Montsec, en grup reduït.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s