L’aventura de l’escolta. Una experiència de silenci (Caps de Setmana Avellanes D.O)

El campanar del Monestir entre els xipresAprofitant espais i llocs significatius del Monestir de les Avellanes i del seu entorn immediat, es pretén viure un cap de setmana on poder escoltar, tastar i experimentar… els sons del silenci.

L’objectiu d’aquest cap de setmana és viure una experiència de silenci creador. Viure, sentir, experimentar… no es tracta de pensar i filosofar sobre el silenci.  Es tracta de valorar el silenci creador, d’escoltar i d’experimentar el silenci.

L’Aventura de l’escolta: una experiència de silenci, és l’últim cap de setmana d’Avellanes D. O. Seguint el programa anunciat, els dies 22, 23 i 24 de maig tindrà lloc el novè i últim cap de setmana en el qual, tot gaudint del Monestir de les Avellanes i del seu entorn, es vol aprofundir en el tema de l’experiència en el silenci, a partir d’una dinàmica de vivències i de grup, que afavoreixin el propi creixement.

Quan diem silenci evoquem una experiència, una realitat relacionada amb el buit, amb el no res… El silenci creador és més que l’absència de sorolls. Entenem el buit del soroll dels pensaments, dels hàbits i creences adquirits que ens impedeixen escoltar el que està darrera.

És el silenci d’allò mecànic i repetitiu, de la memòria del passat i de tot allò que està desafinant la simfonia encara no escoltada de la vida total. Quan ens obrim a aquesta música del silenci, què passa en nosaltres?

En una societat de presses i sorolls, dedicar-nos uns moments de silenci és una necessitat i un privilegi que ens retorna a nosaltres mateixos i ens ajuda a sentir la presència silenciosa a l’interior de la nostra consciència.Avellanes D.O. 2009

Podem experimentar i viure el silenci a partir dels tres nivells bàsics d’experiència:

  • per mitjà de les sensacions
  • per mitjà de les emocions
  • per mitjà dels pensaments

El cap de setmana es distribuirà a partir dels següents temes: una pràctica dels silenci, nit. Pràctica del silenci en el cos per mitjà de les emocions. Pràctica del silenci en el cos per mitjà del sentir-se.  Viure el silenci, emocions positives i negatives. Pràctica del silenci en la natura. El silenci i la ment, espai de contemplació i origen de tota creativitat.

Doy cuanto tengo, dice el generoso; doy cuanto valgo, dice el abnegado; doy cuanto soy, dice el héroe; me doy a mí mismo, dice el santo; y dí tu con él y al darte: Doy conmigo el universo entero. Para ello tienes que hacerte universo, buscándolo dentro de tí. ¡Adentro! (Miguel de Unamuno)

Aprengueu a parlar del poble, del poble que es forma en la senzillesa de la vida. Aprengueu de mariners i pastors. Com contemplar uns i altres en silenci la majestuositat del món allí on l’esperit encoratja amb ritme lliure i gran! (Joan Maragall)

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s