Un viatge a la història amb el tren dels llacs

La Garrafeta arribant a BalaguerEl tren dels llacs és el nom que denomina l’antiga i restaurada línia de ferrocarril que enllaça Lleida amb la Pobla de Segur. El nom de tren dels llacs és del tot escaient, ja que la línia de ferrocarril passa per diferents embassaments de la conca del riu Segre.

Aqueta línia de ferrocarril funciona com a tren regional -impulsat per una locomotora dièsel moderna-,  que conecta les comarques de ponent, des del Pirineu a la plana. El tren dels llacs també funciona com a tren turístic, en aquest cas la locomotora és la coneguda Garrafeta, una antiga màquina de tren a vapor.Canvi de màquines - Desenganxant la Garrafeta i enganxat locomotora dièsel 1968

El recorregut d’aquest ferrocarril ofereix la possibilitat de gaudir d’un paisatge excepcional. El fet de viatjar amb la Garrafeta permet al viatger fer un salt en el temps. Amb la Garrafeta cobrireu el traçat de Lleida a Balaguer, que és el que travessa la plana lleidatana. A partir de Balaguer la Garrafeta es substituida per una locomotora dièsel del 1968, amb la qual es fa el trajecte de muntanya, fins a la Pobla de Segur.

Aquest cap de setmana passat, es va celebrar l’activitat temàtica “El Segre un riu d’història” al Monestir de les Avellanes. Va ser el primer de 5 caps de setmana en que es tornarà a repetir l’experiència. Aquest cap de setmana (29 i 30 de maig) serà el segon, podeu gaudir de tot el cap de setmana o bé per activitats específiques.

Encontre al tren dels llacs amb personatges de la història recent (l'últim raier del Segre)Al llarg del recorregut amb el tren, es representa la funció “l’últim raier 30 anys més tard”, amb la qual no només podreu gaudir d’aquest magnífic viatge, sinó també endinsar-vos en la història recent a partir dels personatges de l’obra. Al finalitzar el trajecte, es visitarà el museu de raiers de la Pobla de Segur. L’activitat finalitzarà amb el dinar al Monestir de les Avellanes.

Vegeu la difusió sobre el primer cap de setmana “El Segre, un riu d’història” a la televisió.

2 pensaments sobre “Un viatge a la història amb el tren dels llacs

  1. vaig veure el report a TV3 el dia que s’inaugurava el trenet. Em va semblar un recorregut excepcional (ara que he començat a apreciar la bellesa de la contrada), i més amb la meravella històrica del ferrocarril.

    Se us saluda!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s