Avellanes DO. Pedalada Ecoespiritual

Els cursos Avellanes DO “amb Denominació d’Origen” us presenten la Pedalada Ecoespiritual, els dies 7-9 de maig del 2010.

Viu un cap de setmana de somni al Monestir de les Avellanes, practicant BTT. El Monestir de les Avellanes i el seu incomparable entorn natural afavoreixen la trobada amb  un mateix i l’experiència de la força del grup amb aquesta sortida per als amants de la bicicleta de muntanya. A través de paratges impressionants i de la saviesa refelctida en ermites, pobles i monestirs prendrem contacte amb allò que ens fa plenament humans: la natura, les persones i Déu.

Característiques de les rutes “Pedalada Ecoespiritual”

Dissabte 8 de maig

Ruta: Monestir de les Avellanes – Os de Balaguer – Ermita de Sant Salvador – Monestir de Santa Maria de Vallverd – Pantà de Santa Anna – El Pas del llop – Alberola – Tartareu – Santa Linya – Monestir de les Avellanes.

Amb aquesta ruta descobrirem precisoso paisatges de la Noguera cap a la conca del Noguera Ribagorçana, fins al pantà de Santa Anna, passant per l’ermita de Sant Salvador i les runtes del monestir de Santa Maria de Vallverd. Contemplarem els espectaculars vistes dels Picons i viurem l’inoblidable experiència del Pas del Llop.

  • Distància recorreguda: 53,06 quilòmetres
  • Desnivell: 400-500 metres
  • Grau de dificultat: Moderat
  • Finalitza al punt de partida: ruta circular

Diumenge 9 de maig

Ruta: Monestir de les Avellanes – Ermita de Montalegre – Pantà de Camarasa – Vilanova de la Sal – Monestir de les Avellanes

Una altra fabulosa ruta que ens protarà a l’ermita de Montalegre, des d’on hi ha unes magnífiques vistes de la plana d’Urgell i de Lleida. Després, baixada cap al pantà de Camarasa, aquesta vegada a la conca del Noguera Pallaresa. És una ruta exigent en la pujada a Montalegre, però hi haurà possibilitat de transport. La baixada té una doble opció: la pista normal i un corriol de nivell tècnic mitjà-alt.

  • Distància recorreguda: 30,37 quilòmetres
  • Desnivell: 300-400 metres
  • Grau de dificultat: Moderat
  • Finalitza al punt de partida: ruta circular

Cal portar: Bicicleta de muntanya, roba adient, 2 càmeres de recanvi i eines bàsiques, barretes energètiques, beguda isotònica o aigua. El monestir us pot proporcionar lloguer de bicicleta i fruita per agafar energies durant la ruta.

Nota important: Les inscripcions per a la pedalada d’enguany ja estan complertes. Més informació a: som.pastoral@maristes.cat

El tema és nou i desesperadament urgent. Acabem de descobrir la Terra, el nostre Planeta, com la casa comuna, la única que tenim, i estem descobrint que som una unitat indissoluble de relacions i de futur.

L’ecologia profunda, integral, ha d’incloure tots els aspectes de la nostra vida personal, familiar, social, política, cultural, religiosa… i totes les institucions polítiques i socials han de fer programa fonamental seu “el salvament del Planeta”. Urgeix crear, estimular, potenciar en totes les religions i humanismes una espiritualitat profunda i total de signe positiu, d’actitud profètica en l’alliberament. S’imposa una nova relació amb la natura, una ecologia de mística amb el Déu de tots els noms i totes les utopies.

Pere Casaldàliga

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s