La vinya del Monestir de les Avellanes ja forma part de la D.O. Costers del Segre


Des d’aquest setembre les vinyes del Monestir de les Avellanes i de tot el municipi d’Os de Balaguer ja formen part oficialment de la Denominació d’Origen Costers del Segre.

El Consell Regulador de la Denominació d’Origen Costers del Segre ha afegit de forma oficial diversos municipis productors de vi, entre els quals el d’Os de Balaguer, que a quedat inclòs dintre de la Subzona d’Artesa de Segre.

Des del Monestir de les Avellanes feia temps que es treballava per incloure les seues vinyes i les del municipi d’Os de Balaguer dintre de la DO Costers del Segre, que és la que li pertoca per àrea geogràfica, així com per la tipologia de vins elaborats.

Tot plegat ha coincidit amb l’inici de la verema al Monestir de les Avellanes “la verema del centenari“, enguany s’ha començat per la varietat de blanc macabeu. Com sempre l’equip de persones que permeten la recol·lecció manual del raïm converteixen la verema en una festa de la fraternitat.

Costers del Segre és una Denominació d’Origen singular repartida en 7 diferents subzones, agrupa a la gran majoria de les vinyes de la província de Lleida, és petita en agrupar sols a 30 bodegues embotelladores, i gran per la seva extensió, un territori ampli i dispers que ens porta de sud en nord, des de l’última serra del Montsant, amb vinyes a 750 metres, fins al Pirineu amb vinyes a més de 1.000, estenent-se des de les serres de Cervera fins a ponent de la província. Terres calcàries de plans, turons i muntanyes modelades per un clima entre mediterrani i continental, d’amplis contrasts entre el dia i la nit, amb hiverns molt freds i estius calents.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s