Exposició “La fusta de l’olivera a casa” a la sala capitular del Monestir de les Avellanes

La sala capitular del Monestir de Santa Maria de Bellpuig de les Avellanes acull l’exposició “la fusta d’olivera a casa” obra del matrimoni d’origen alemany Astrid Sternheimer de Baudach y Rainer Schmach, veïns de Fontdepou (Noguera) des de fa anys.

Astrid & Rainer s’han compromés que, de les ventes sorgides de l’exposició del Monestir de les Avellanes,  donaran un 15% per a la compra de la nova campana per al campanar del Monestir.

La seua obra es basa en l’elaboració de mobles, escultures i objectes de decoració utilitzant fusta d’oliveres centenàries, la qual porta més de quaranta anys assecant-se. Cada peça és unica, i està creada a mà al petit taller artesanal que Astrid & Rainer tenen als peus de la Serra del Montsec. Tots els productes utilitzats en la creació d’aquests obres d’art són naturals. A més algunes de les obres es complementen amb pedres semi-precioses o minerals. Totes les peces són exemplars únics segellats pel artístes.

Amb forma de llicència artística, aquesta parella d’artistes alemanys presenta una petita col·lecció de peces realitzades sobre base de fusta d’oliveres centenàries, treballades de forma acurada en la seva orientació i textura, a fi d’aconseguir variades representacions artístiques que be podrien encaixar dins el marc de l’Art Trouvé. Un tipus de manifestació creativa molt freqüent a principis del segle XX, l’essencia de la qual arrelava en la utilització d’objectes – freqüentment quotidians-, als quals es buscava enriquir amb  un nou sentit, sense enmascarar el seu origen, només modificant-lo, interpretant-ho o adaptant-lo, i creant una espècie de desafiament per a l’espectador en la seva lectura.

2 pensaments sobre “Exposició “La fusta de l’olivera a casa” a la sala capitular del Monestir de les Avellanes

 1. Hola ROBERT.
  Ben bé que “la NATURA” és magnífica amb tots els seus encants “naturals”, siguin animals, plantes o minerals. És qüestió de saber captar-ho i interpretar-ho tal com ho sents, d’aquí vénen les “creacions” o transformacions que cada un pot fer de les matèries.
  Felicito a aquest matrimoni que tan bé ho saben transmetre, amb la fusta d’olivera.
  Una abraçada.

 2. Hola Josep Maria!

  Totalment d’acord amb tu!. I no només són una parella d’artístes capaços de crear a partir del que la natura els ofereix, sinó que també són solidaris, ja que de les ventes d’aquestes obres d’art en donaran una part per a realitzar un nou projecte artístic. LA NOVA CAMPANA DEL MONESTIR DE LES AVELLANES.

  Una abraçada,

  Robert

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s