Avellanes DO. Iniciació a la pràctica de la meditació i el silenci

Del 28 al 30 de gener torna un nou cap de setmana Avellanes DO “Denominació d’Origen”. Aquest cop es tracta del curs d’iniciació a la pràctica de la meditació i el silenci, animat pel G. Lluís Agustí. Un curs que ja es va organitzar en l’Avellanes DO de l’any passat i que va tenir un gran èxit de participació.

En el curs es pretèn que, a través d’exercicis corporals senzills (relaxació, respiració, postures) i de silenci, ens  apropem a la nostra interioritat per a descobrir-hi una llavor que vol créixer i donar fruit. Meditar és una forma de vida, de viure cada situació des del centre profund del propi ésser. Meditar és assolir la quietud de cos i esperit. Malgrat totes les distraccions del món actual aquesta quietud és del tot possible per a tothom. Però per assolir-la cal dedicar temps a la tasca del silenci. En la meditació es practicarà la concentració sobre la realitat del moment present, dissolent i alliberant la ment dels seus propis pensaments i activitat habitaual, per tal de focalitzar-la en un punt concret, o en una pràctica concreta, com pot ser la respiració. L’objectiu es aprendre a neutralitzar les pertorbacions nervioses, dominar els instints i les passions, i controlar l’activitat mental, i aconseguir així una sensació de benestar, de serenitat i de calma.

El curs d’iniciació a la pràctica de la meditació i el silenci té molt a veure amb l’essència dels caps de setmana Avellanes DO, organitzats per la comunitat marista de la Casa d’Espiritualitat. Precisament el lema d’aquests cursos és “un lloc i un temps”. El Monestir de les Avellanes és un lloc ideal per a trovar-hi el silenci i la pau, hi acompanyen la natura del seu entorn i la llarga història d’un lloc que sempre ha estat fidel als seus orígens.

Tots aquests components fan que els que participeu en la iniciació a la pràctica de la meditació i el silenci, pugueu trobar al Monestir de les Avellanes l’espai ideal per relaxar-vos, centrar-vos en el vostre interior a través de la meditació i el silenci.

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s