G. Ramon, retorn al Monestir de les Avellanes

És la meva segona estada al Monestir de les Avellanes. Vaig viure entre aquests murs els anys 68/69 i 69/70, dos anys de formació com a postulant i novici marista.

He dedicat els darrers quatre anys al projecte ad Gentes, un projecte de missió que té com objectiu animar la vida missionera marista en diferents països de l’Àsia, i he format part els anys 2008 i 2009 de la nova missió a WestBengal, al nord est de l’Índia.

Vaig arribar a la comunitat d’Espiritualitat el primer cap de setmana de setembre del 2010, pocs dies abans de celebrar els actes centrals del Centenari de la presència marista al monestir de les Avellanes. Tot plegat ha suposat un canvi radical a la meva vida que s’havia acostumat al ritme pausat i moltes vegades solitari de l’Índia i ara torno a descobrir la vida de comunitat i una nova espiritualitat en aquest Monestir que ha canviat la seva fisonomia i orientació.

Són molts els reptes que se’m presenten en aquesta nova etapa de la meva vida. Formar part d’aquest nou projecte de la casa d’espiritualitat, col·laborar en la dinamització del Monestir, participar de la vida i activitats de la comunitat, i trobar el meu espai de creixement enmig d’aquests murs que retenen tants segles d’història, de treball silenciós, de vida monàstica i de vida marista.

Tinc l’esperança de poder encaixar en aquest projecte que d’altres han posat en marxa, consolidar el camí que s’ha fet  i poder aportar el meu gra de sorra vivint i compartint l’espiritualitat marista des de la vida comunitària, la pregària i el treball.

El temps serà testimoni d’aquesta nova etapa que enceto amb gran joia i amb la pau instal·lada en el meu cor, disposat a aprendre dels meus germans i amb la il·lusió de compartir aquesta segona estada al Monestir.

g. Ramon

7 pensaments sobre “G. Ramon, retorn al Monestir de les Avellanes

 1. M’alegro també de retrobar-te i tan feliç, seré i ple d’ànim. La veritat és que ets un referent a tenir en compte cada dia. Espero tenir el goig de veure’t en aquest entorn tan prometedor.
  Salut,
  Fina

 2. Ramon és un referent per tot aquell que l’hagi conegut.
  La seva trajectòria, diversa i compromesa no pot deixar de ser exemple per tots aquells amb els que em tingut la sort de topar-hi. Olga.

 3. Benvolgut Ramon: Com a familia teva, saps que sempre has tingut el nostre soport. Ens alegrem de la nova etapa que has començat a les Avellanes. Sempre t’hem sentit aprop i ara també ho estàs fisicament.
  Que la Bona Mare t’acompanyi en aquest nou repte. Un petó. Pilar

 4. A la India o aquí, allà on et porta el Senyor, sempre amb aquesta inocencia dels que estimen Déu i que transmet ilusió i servei als germans!
  Et seguirem acompanyant en aquesta nova etapa!
  Es un regal teva amistad! Mercè

 5. I per a mi és també un regal tenir-vos a totes vosaltres dintre del cercle més proper d’amistat i de família. Ojalà totes pugueu venir a gaudir unes hores o uns dies de la pau d’aquests vells murs i que poguem compartir una estona de les nostres vides. Un petó.
  Ramon

 6. Endavant Ramon, amb aquesta nova tasca. Segur que t´anirá molt bé.
  Espero poder venir aviat a veuret.
  Una abraçada
  M. Àngels

 7. me encanta el trabajo tan bonito que realizó en la india y espero que se encuentre realizado con su nuevo reto. Se lo deseo de corazón y espero que se encuentre como uno más de la familia puesasi lo deseo

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s