El Monestir de les Avellanes en miniatura!

Des de fa uns dies la sala capitular llueix la maqueta del Monestir de les Avellanes realitzada pel G. Ramon. La maqueta és a escala 1:350 i està situada dintre d’una urna de metacrilat, per protegir-la. El material principal que s’ha utilitzat per fer-la és el paper cartulina, així com petits arbres i altres elements creats especialment per a fer miniatures.

La maqueta no s’ha fet tan sols com element decoratiu, sinó que també té la funció de poder veure, a vista d’ocell, els principals edificis que formen el conjunt del Monestir de les Avellanes.

El G. Ramon, ha pensat emprar la maqueta com a eina pedagògica  per quan es fan les visites guiades. De manera que és una eina que ajudarà als nostres guies en les seues explicacions i als nostres visitants, en identificar d’una forma més clara les diferents parts del monestir. I a entendre així també, els diferents estils artístics i arquitectònics de la casa i les etapes en que es van contruir.

En la maqueta no hi falten elements símbolics de la casa, com l’estàtua de Marcel·lí Champagnat sitauda al claustre, la font de la mallola, l’estàtua de Sant Josep obrer o fins i tot les gàrgoles de l’església del monestir.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s