La Mare de Déu gòtica del Monestir de les Avellanes torna a subhasta


Fa uns mesos publicàvem en aquesta mateixa web que se subhastava l’escultura de la Mare de Déu del Monestir de les Avellanes del segle XIV i obra de Bartomeu de Robió. Aquesta imatge de la marededéu va estar al Monestir de Santa Maria de Bellpuig de les Avellanes fins a inicis del segle XX, moment en que va ser venuda pel llavors propietari del Monestir.

Les notícies de l’estiu passat confirmaven que la Generalitat havia adquirit definitivament l’obra d’art abans de ser subhastada, ja que està declarada Bé Cultural d’Interès Nacional. En realitat però la marededéu encara no ha sortit de la casa de subhastes, ja que els actuals propietaris van recòrrer l’acció del govern català.

Segons s’explica en diverses notícies publicades a la premsa, la casa de subhastes tornarà a  treure a subhasta pública la imatge el poper 17 de març de 2011, amb prèvia notificació a la Generalitat, qui haurà d’acudir a la subhasta per adquirir l’escultura de la marededéu del Monestir, que a hores d’ara encara continua en mans privades.

Esperem que aquest cop la feina es faci ben feta i definitivament l’escultura pugui retornar al patrimoni públic, evitant la pèrdua de patrimoni originari de Santa Maria de Bellpuig de les Avellanes.

Anuncis

3 pensaments sobre “La Mare de Déu gòtica del Monestir de les Avellanes torna a subhasta

  1. Aquesta imatge de la MARE de DÉU gòtica del MONESTIR de SANTA MARIA de BELLPUIG de les AVELLANES, és una escultura molt bonica i especial. L’expresió maternal de la Mare amb el seu Fill, a coll, acaronant l’ocell en les seves mans, li dóna un caire molt emotiu, propi i peculiar, tot un símbol del mateix MONESTIR i posterior CASA de FORMACIÓ MARISTA, molt ben aconseguit per l’artista escultor, parlem del segle XIV.
    Seria bo que quedés propietat del mateix MONESTIR, a qui estava dedicada i destinada, i no en mans de particulars o d’alguna altra entitat privada o pública, per més interessos tinguin o diners que hi posin.
    Josep Maria.

  2. No se cuanto pedirán por la imagen, pero si el monasterio no puede pujar por ella esperemos que la pueda conseguir la Generalitat y no acabe en manos privadas. Si es así, espero que consigáis llegar a algún acuerdo con la Generalitat para que pueda regresar a su casa originaria.

  3. Enhorabuena, la imagen la ha adquirido la Generalitat. Ya es un patrimonio de todos… ahora a ver si conseguís que os la dejen en depósito.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s