Que sonin les campanes al Monestir de les Avellanes!


L’Associació d’Amics del Monestir de les Avellanes ha endegat un projecte, que pretén recuperar el so de les campanes al Monestir de les Avellanes, amb la instal.lació d’una nova campana i la recuperació de l’antiga campana premonstratesa.

Tenint en compte els més de 800 anys d’història del Monestir de les Avellanes, la seva declaració com a Bé Cultural d’Interès Nacional, l’any 1931, els cent anys de presència marista al monestir i el fet que ens trobem en el municipi campaner de Catalunya, Os de Balaguer, presentem, d’acord amb les finalitats de la nostra associació, el projecte “que sonin les campanes al monestir” que pretén la instal·lació de campanes, per primer cop, al campanar de Santa Maria de Bellpuig de les Avellanes.

L’actual campanar del Monestir no ha tingut mai campanes. Per això n’hi volem instal·lar dues: una de nova fosa, que portarà el nom de  Maria la Bona Mare, de 80 cm de boca i 360 kg de pes i la recuperació de l’única campana que s’ha conservat de l’època premonstratesa i que porta gravat el nom de Santiago Apóstol. Aquesta campana mesura 60 cm de boca i té un pes aproximat de 150 kg.  i es trobava al campanar de cadireta que hi havia sobre l’actual vestíbul de l’hostatgeria.

L’Associació d’Amics del Monestir de les Avellanes ha endegat un conjunt d’activitats que permitin aconseguir aquest objectiu, cercant la col·laboració i participació popular, d’entitats públiques i privades del territori, tant a nivell de finançament com de promoció i difusió cultural. El pressupost global del projecte és de 20.000€.

El mes de febrer de 2011 ha començat la campanya de difusió del projecte. També s’ha obert diverses línies de participació i col·laboració popular. Aquells que vulgueu podeu fer la vostra aportació al compte corrent:

2100-5958-02-0200026398

També s’ha posat en marxa un sorteig de tres premis, els beneficis de números del sorteig aniran integrament per al projecte de les campanes. El preu de la papereta és de 2 €.

 

Anuncis

2 pensaments sobre “Que sonin les campanes al Monestir de les Avellanes!

 1. Perfecte! Una molt bona idea, de pes i lògica. Ja fa anys que la torre del campanar …les està esperant… Doncs, som-hi, a …participar!
  Farà goig i plaer escoltar-la i veure-la quan vinguem de visita al Monestir.
  “que, …n’hi hagi i sonin, campanes al Monestir!”

  Josep Maria.

 2. Moltes gràcies pel teu suport Josep Maria!
  Us anirem informant de l’evolució del projecte, hi ha diverses coses, respecte a activitats culturals i de participació, que encara s’han de tancar.
  Per altra banda tenim altres projectes en camí dels quals aviat us n’informarem
  Aprofito per agrair-te tot el que fas a favor d’aquest monestir i especialment la col·laboració als arxiu de la casa, ja t’has convertit en el col·laborador gironí de l’Arxiu Gavín.

  Records a tots!
  Robert

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s