XXIV Trobada de Campaners a Os de Balaguer

Els dies 9 i 10 d’abril de 2011 es realitza la XXIV Trobada de Campaners de Catalunya i Fira de la Campana a Os de Balaguer (Noguera, Lleida). Enguany la trobada és més especial, ja que després de molts anys és tornarà a veure la fosa de dues campanes a la manera tradicional i en directe.

A més serà una fosa especial ja que és fondrà la campana més gran feta mai en la trobada de campaners i amb el simbolisme afegit que aquesta campana serà la que s’instal·larà al campanar del Monestir de les Avellanes (Os de Balaguer). Aquesta activitat forma part del projecte iniciat per l’Associació d’Amics del Monestir de les Avellanes “Que sonin les campanes al Monestir”

A continaució us mostrem el programa:

Dissabte, 9 d’abril de 2011

 • 20:00 h. Pregó de festa a càrrec del Sr. Antxon Aguirre Sorondo, etnògraf guipuscoà especialista en el món de les campanes. Ha participat en publicacions, congressos, conferències i ha estat el Director de la sèrie d’oficies tradicionas d’Euskal Telebista.
 • 20:45 h. Concert a càrrec de Mario Prieto, antic cantaire del Cor Jove de l’Orfeó Català i actual organista de la Parròquia de Sant Martí de Lleida.
 • 23 30 h. Fosa de la campana del Monestir de les Avellanes i de la campana de La Fatarella (Terra Alta), pel mestre campaner Abel Portilla. Els assistents podreu veure  i participar en la fosa realitzada emprant la tècnica dels forns reverbers alimentats amb llenya.

Diumenge, 10 d’abril de 2011

 • Durant tot el dia hi haurà la Fira de la Campana i demostració d’oficis antics pels carrers del poble d’Os de Balaguer. Exposició de tres campanes fetes a la foneria de Cantàbria per a Ivars de Noguera, Navés (Solsonès) i La Fatarella.
 • 10:00 h. Rebuda als campaners i lliurament de credencials
 • 10:15 h. Esmorzar de germanor pels campaners
 • 10:30 h. Mostra de tocs
 • 12:00 h. Missa concelebrada, cantada per l’Orfeó Balaguerí. Ha estat convidat a presidir-la el P. Abat de Poblet, Rvdm. Dr. Josep Alegre.
 • 13:00 h. aprox. Obertura dels motllos de les campanes foses la nit abans. Descobriment de la nova campana per al campanar del Monestir de les Avellanes.
 • 14:00 h. Dinar popular a la pista poliesportiva, preparat per les mestresses del poble. I després de dinar es durà a terme l’homenatge als campaners amb el lliurament d’un obsequi de productes de la vila d’Os de Balaguer.
 • 16:00 h. Ball de tarda i fi de festa.

Un pensament sobre “XXIV Trobada de Campaners a Os de Balaguer

 1. Retroenllaç: XXIV Trobada de Campaners de Catalunya a Os de Balaguer // la tafanera

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s