Fosa de la campana del Monestir de les Avellanes (1a part)

En aquest petit vídeo podeu veure el procés de fosa de la “Santa Maria de Bellpuig”, la nova campana del Monestir de les Avellanes. La fosa es va dur a terme durant la XXIV Trobada de Campaners a Os de Balaguer, i es va fer al forn de reverber que hi ha al mateix municipi. Tal i com va indicar el mestre i artesà campaner Abel Portilla, el procés de creació de la campana no s’acaba aquí, de moment en el següent vídeo us mostrem l’espectacular i emocionant moment de la fosa

3 pensaments sobre “Fosa de la campana del Monestir de les Avellanes (1a part)

  1. Un fet a recordar. La fosa de les campanes com a la edat mitjana, aquests records no tenen preu. Enhorabona!! Molt bé el muntatge de les imatges.

  2. Moltes gràcies Albert,

    Des dels Amics del Monestir volem fer de tot el procés de creació i instal·lació de la campana un acte cultural i pedagògic per a que totes les persones puguin gaudir-ne i conèixer com es duu a terme. Segurament el procés de fosa de la campana a peu de campanar i amb la tècnica del forn reverber és la part més espectacular, però cal dir que el procés no s’ha acabat encara i que el projecte “Que sonin les campanes al Monestir” continua endavant!

  3. Magnífic! Moltes felicitats i enhorabona pel “…naixement” (la fosa) de la 1ª Campana (la Santa Maria de Bellpuig), per l’esbelt i atractiu campanar del Monestir de Santa Maria de Bellpug de les Avellanes. Desitgem poder veure-la al seu lloc i sentir “la seva veu” arreu del privilegiat entorn i valls. Una joia molt preuada, de gran valor sentimental pels amics del Monestir. Que soni, que sonin les campanes al Monestir!!!!

    Josep Maria Coromines (Girona)

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s