El monacat femení a l’Europa medieval a les II Jornades d’Història del Monestir de les Avellanes

Després de l’exitosa experiència de les I Jornades d’Història del Monestir de les Avellanes, l’Associació d’Amics del Monestir de les Avellanes i el Grup de Recerca Consolidat en Estudis Medievals “Espai, Poder i Cultura” de la Universitat de Lleida, posem en marxa la segona edició de les Jornades d’Història del Monestir de les Avellanes, amb les quals pretenem contribuir a la promoció i difusió de la recerca en història de l’Església i la religiositat.

Les II Jornades d’Història del Monestir de les Avellanes estan dedicades a “El monacat femení a l’Europa medieval” i reuniran especialistes en la matèria vinguts d’arreu del continent europeu. Les II Jornades se celebraran els dies 4 i 5 de juliol de 2011, i ja està obert el període d’inscripció. Les jornades estan obertes a tothom.

S’ha cregut interessant aprofundir en aquesta temàtica perquè en la història religiosa de l’Europa medieval el tema del monacat femení ha estat descuidat durant molt de temps, eclipsat per l’interès general de les comunitats religioses masculines. Tot i això, es tracta d’un tema de rellevància per ampliar els nostres coneixements, tant per conèixer l’aspecte particular de la vida religiosa femenina, com també per entendre la vida de la dona en l’edat mitjana.

El programa a més de recollir una visió internacional del monacat femení medieval, també s’ha estructurat a nivell interdiciplinar, de manera que es tractaran temes sobre la històra, sobre l’estudi de les fonts documentals, l’art i l’arquitectura, l’arqueologia, l’espiritualitat i la simbologia, etc.

Seran dos dies apassionants d’aprofundiment sobre la història medieval i la vida del món religiós femení, de la mà dels millors especialistes europeus i en un entorn immillorable com el monestir de Santa Maria de Belluig de les Avellanes. T’ho perdràs?.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s