Exposició “Joan Maragall: tres amors i tres arts” al Monestir de les Avellanes

A la Sala Capitular del Monestir de les Avellanes hi podeu contemplar fins a finals d’agost l’exposició “Joan Maragall: Tres amors i tres arts (Natura, art, amor – Pintura, poesia, música)” amb creacions pictòriques de l’artista de la Pobla de Segur Goretti Pomé i creacions músicals del germà marista Toni Torrelles.

Es tracta d’una exposició que pren com a eix de contingut una selecció de poemes de Joan Maragall en motiu de la celebració del centenari de la seua mort. Un projecte artístic que neix de la combinació de tres arts: la pintura, la poesia i la música. Goretti Pomé ha volgut experimentar a partir de dues línies pictòriques, una de pintures realistes, figuratives, creades a partir de la prèvia lectura dels poemes; i una altra de pintures abstractes, simbòliques, realitzades a partir de l’ escriptura de nous poemes inspirats en la poesia de Maragall.

Goretti ha fet aquest projecte artístic amb el germà marista Toni Torrelles que ha musicat els poemes de Maragall i de Goretti, de manera que ha composat, improvitzadament, mentre Goretti pintava un quadre, barrejant acords, recitacions i emocions. Així doncs  cada poema es músicava inspirant-se a partir de la creació pictòrica i les pintures eren creades escoltant cada poema cantat.

El resultat d’aquest projecte artístic ha donant lloc a 9 pintures realistes, figuratives, basades en 9 poemes de Maragall, i 9 pintures abstractes, simbòliques, sorgides dels poemes escrits per Goretti,  i completat amb un video que recull el concert dels 18 poemes musicats i interpretats pel germà Toni Torrelles que es va fer a Barcelona el 5 de maig del 2011.

Aquesta obra es pot visitar a la sala capitular del Monestir de Santa Maria de Bellpuig de les Avellanes fins a finals del mes d’agost. Pel setembre estarà exposada en un  centre cívic de Barcelona i pel febrer es podrà visitar al Centre Cívic Pere  Pruna.

Més informació a la web de Goretti Pomé

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s