Ja hi som tots! Monestir de les Avellanes 2011-2012


El repic inicial i simbòlic de la “nova campana” ens ha tornat al ritme de la vida de sempre, passat el temps d’estiu. Ja hi som tots i cadascú a la seva feina.  El raïm ja està quasi a punt i fins i tot n’hem tastat la dolçor de les files 7 i 8 de la “viña de abajo”, bastant coneguda  i no sols pel treball… Quin bé de Déu!. Estem esperant el “toc” de sortida que ens donarà el germà Nicolàs. I les figueres, enguany generoses, ja ens avancen una mica el temps de la tardor… Per res han estat “figueres estèrils”…  També els ametllers, com  històrics restes de “glorias pasadas”… “Estas fueron , oh Fabio…! s’apresten a donar els fruits i fins tot les oliveres, també de la  “resta  de Jahvé”, ens anuncien la promesa de l’oli nou. I el “te de roca” que el Germà Alain ha recollit,  ja ens fa sentir l´olor de una bona tassa a gust del consumidor…

Tots hi som, els “dos Ramons” –GG. Llansana i Benseny-, s’han afegit al  G. Ramon Serra, que ja hi era. Quina trilogia!. Això enguany semblarà una “concentració” de Ramons, per glòria de Déu i servei de tots. L’Hostatgeria, els arxius, els grups, les visites, les promocions i programacions  del nou curs… tot també es passa, com ho fan a les teles, ràdios i diaris, per una nova “graella” d’activitats…  Visites no ens en falten però encara se’n pot  encabir alguna més. Feu-nos propaganda i tots seran ben rebuts i tractats.

L ‘infermeria  també té el seu ritme de temps, dolors, esperances i  mals somnis… Els GG. Máximo, Andreva, Llansana, Ildefonso; l’Anna Maria i demés senyores i Germans multipliquen consols, paciència i servei. És la benaurada multiplicació de la fraternitat humil; però també de tanta gràcia de fidelitat donada i ara amagada per arrugues, malalties, dolors i alguns gemecs… fidelitat  donada al llarg d’una vida plena  en dons de l’Esperit. El nostre G.  Cecilio ha caigut dues vegades… dues trencades de maluc en deu dies, dues cirurgies… El Senyor Jesús va caure tres vegades; el G. Cecilio  en porta  dues… Per la seva vida i no tan sols per les caigudes d’ara s’assembla més i més a Jesucrist portant la creu. Quines espatlles més santes!.

Fins i tot la nova campana ha estat solemnement batejada el passat 4 de setembre. Porta el nom de “Santa Maria de Bellpuig” (327 Kg de bronze i 70 cm de diàmetre). Amb quina “ufanor de pubilla” ens va fer el “cant de bateig”: un Magnificat  “repicat” que semblava sense fi ! ¡Com serà això a partir del 2 de gener ara que tot just li ha arribat  la  “germana petita”… no de París… sino  des de Saint Paul Trois Châteaux!.

Als següents enllaços  hi trobareu la deguda informació amb fotos i un video.

http://www.monestirdelesavellanes.com
https://monestiravellanes.wordpress.com
http://www.maristes.cat
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=MC0Ws_5rLKs

Germà Ramon Benseny, setembre, 2011

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s