M’he fet vell…! (El claustre del Monestir de les Avellanes)


Crònica, amb bon humor, d’un somni i altres fets.  Octubre  2011.  
Un somni i molts desitjos:

La restauració del claustre…

Un equip d’arquitectes i tècnics encapçalats pel Dr. Joan Albert Adell ja s’han posat a la feina. Tenim ja l’estudi dels previs que respon a dues preguntes importants. Què li passa al claustre… I per què li passa…? En dues setmanes hem tingut dues visites dels arquitectes, topògrafs per fer un aixecament ortofotogramètric que reflecteixi deformacions i patologies; dels geòlegs per prendre mostres i determinar les característiques físiques de la pedra, l’origen remot i pròxim de la seva “malaltia”  i la reacció de la pedra davant moltes “agressions”… Per finalitzar, s’ha fet un acurat sondeig a les voltes i terrats  per veure la naturalesa constructiva i les seves incidències.

Des de feia anys i panys les pedres, arcs,  voltes, columnes i basaments  del claustre eren tot un clam… “M’he  fet vell i estic molt malat!” Déu faci que  puguem dir i portar a terme aquest desig: “Oh gloriós claustre, que guardes tants precs i sospirs, afanys i silencis dintre del teu cofre d’anys i segles… No tinguis por, t’hem posat en bones mans!”.

La cosa pinta bé i ens caldrà però, temps i paciència i les pertinents “VIST I PLAU DE LES “AUTORITATS”. Ara estem en fase “d’analítica”, de “pre-diagnosi”,  com aquell que diu. Després… el temps i el bon fer ho diran … i d´altres “coses”; és a dir, uns bons “padrins” i sembla -si no venen les malèfiques “retallades”-  que ja hi són… Caldrà fer alguns exorcismes adients…, si és que n’hi ha…

És que no sentiu ja com “la campana major”  i també “la petita” toquen  a “somnis i desitjos” ?… És un toc nou, encara virtual… que no ha entrat en catàleg dels afamats campaners de les terres de Ponent…, però com repiquen! … amb el desig de tornar a  gaudir de la seva pau monàstica a l’aixopluc de les voltes i porxada…  amb una cara ferma, neta i eixerida!

G. Ramon Benseny

Anuncis

Un pensament sobre “M’he fet vell…! (El claustre del Monestir de les Avellanes)

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s