La campana del Monestir de les Avellanes viatja fins a Manresa

Fa unes setmanes els organitzadors de la 14a Fira Mediterrània de Manresa, dedicada als espectacles d’arrel popular i tradicional, van demanar-nos si podíem deixar-los la “Santa Maria de Bellpuig“, la nova campana que properament serà instal·lada al campanar del Monestir de les Avellanes.

El motiu d’aquest viatge a Manresa era que l’espectacle inaugural de la fira té com a protagonista una campana. Ballar la veu, del poeta y artista visual Perejaume, és el títol d’aquest espectacle que se centra en l’obra de Jacint Verdaguer. Perejaume ha recopilat diversos autors que han musicat la poesia de Verdaguer, des de Virolais a sarsueles i òperes, amb l’objectiu d’interpretar-la sense paraules. La campana va estar muda durant tot l’espectacle i penjada sobre els pianistes i va girar absorvint en el seu interior aquestes paraules que no es deien, ja que es va treure la veu de les composicions orignals deixant-ne només la música dels pianos.

Un camió de l’organització va traslladar el passat dia 2 de novembre la campana Santa Maria de Bellpuig del monestir fins a la Seu de Manresa. La tasca de desmuntar i tornar a muntar el jou va anar a càrrec de la Forja Carvajal Corredera d’Alcoletge, mestres campaners que dirigeixen totes les tasques tècniques del projecte Que sonin les campanes al Monestir. El divendres dia 4 la campana ja ha tornat a casa, la podeu tornar a veure exposada a la Sala Capitular del Monestir de les Avellanes, però ja per pocs dies, ja què el compte enrrere per ésser pujada al campanar ja a començat!.

Un pensament sobre “La campana del Monestir de les Avellanes viatja fins a Manresa

  1. Em sembla una idea brillant com moltes coses del Perejaume (potser ara és una mica més visible, però és un artista més ric i interessant que molts d’altres de mediàtics). I d’altra banda m’agrada veure aquest blog de Les Avellanes. Tot i que fa uns anys que visc a Lleida, fins al curs passat no vai descobrir el monestir. Em va tocar treballar uns mesos al Pallars i passava sovint per la carretera al costat del Monestir. Només m’hi vaig poder aturar un dia, però queda la visita pendent…

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s