Exposició “Nasciturus” a la Sala Capitular del Monestir de les Avellanes

Durant el mes de març de 2012 el Monestir de les Avellanes acull  , a l’espai Sala Capitular l’exposició “Nasciturus” de la pintora i escultora  Carmina Solà.

L’exposició està formada per sis escultures amb possibilitat de compra per part del visitant. Les obres estan realitzades amb fang refractari de xamota cuit a altes temperatures, fet que li dóna una textura metàl·lica similar al bronze.

Amb Nasciturus, Carmina Solà ens expressa el concepte de naixement a partir de la mà de Déu amb la que crea la Humanitat. L’escultora ens vol explicar la figura humana a partir de l’origen, el seu naixement, i el lligam maternal que des del prinicipi tenim amb la Mare de Terra, com a fills de la creació.

Les de Carmina Solà són obres d’art amb un alt nivell d’expressivitat, on els volums de la figura humana hi són tractats amb delicadesa i on l’afectivitat hi és ben present a partir d’aquestes grans mans que protegeixen i a l’hora alliberen a l’infant a mesura que va prenent autonomia pròpia. El missatge de Carmina Solà s’expressa en la major part de les seves creacions artístiques a través del cos humà.

“L’obra de Carmina Solà és digníssima, portadora de molts interrogants sobre el camí de la raça humana, assolint plàsticament l’equilibri que cal a l’art tridimensional.”

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s