El Monestir de les Avellanes t’ofereix una nova cervesa artesana: “El Claustre”.

Cervesa El Claustre 2 (2)Com en moltes àrees d’estudi, els monjos han jugat un paper fonamental en tot el relacionat amb la tècnica cervesera, especialment fins les secularitzacions que es produïren durant el període napoleònic. En aquesta època es creia que hi havia 500 monestirs que elaboraven cervesa. A les primeres ordes monàstiques del segle V ja es mencionava la cervesa en els seus escrits i els primers plànols que s’han trobat d’una fàbrica de cervesa daten del segle VII, de l’Abadia Gallen a Suissa. (Art. Monjes y monasterios cerveceros alemanes)

El Monestir de les Avellanes s’uneix a la tradició cervesera dels monjos de l’edat mitjana i ens ofereix, des de començaments de l’any 2013, l’oportunitat de tastar la nova cervesa: “EL CLAUSTRE”.

És una cervesa artesana elaborada amb 4 ingredients bàsics, ordi, llúpol, llevats i aigua d’alta fermentació, seguint la més estricta llei de puresa de 1516.

La cervesa és un dels productes amb molta tradició als monestirs, que compartien una sèrie de característiques pròpies: Alta fermentació, amb una segona fermentació en ampolla, relativament forts, entre 5 i 11% d’alcohol i són afruitades. En quan a les diferències algunes són seques, però la majoria són dolces; unes són daurades i pàl·lides, d’altres obscures.

Cervesa El Claustre 2 (1)La cervesa “EL CLAUSTRE” fa la carbonatació natural a l’ampolla. És una cervesa artesanal sense filtrar ni pasteuritzar. No conté sulfits afegits. I té una graduació del 5%.

La nostra cervesa està elaborada i embotellada per al Monestir de les Avellanes per Rústica Bufona, i des d’ara la podeu trobar a la botiga del Monestir.

2 pensaments sobre “El Monestir de les Avellanes t’ofereix una nova cervesa artesana: “El Claustre”.

  1. Moltes felicitats per aquesta novetat!
    Pel que fa al text, però, crec que convindria ser una mica més acurat, per la imatge que doneu:
    – “Els ordes monàstics” s’escriuen així, en mascul·lí i sense “r” (les ordres són les instruccions).
    – Un planell és una superfície plana, però si es vol construir una fàbirca es necessiten plànols.

  2. Per cert, el comentari anterior (i aquest) ja el podeu esborrar quan ho hagueu modificat 😉

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s