Un mes de juliol molt tormentós al Monestir de les Avellanes


Aiguats 13

Feia anys que no teníem un juliol tant mogut i tant plujós. En una setmana ha caigut més aigua que en els mesos de juliol dels darrers tres anys junts. L’estadística és clara: 2010: 3 litres, 2011: 32’7 litres, 2012: 25,6 litres, 2013: 104,7 litres a 15 de juliol.

Aiguats 10 (2)Les tormentes, amb llamps i trons, i malauradament amb alguna pedregada, ens han visitat en aquests darrers dies.  La vinya ha rebut de valent.  Ara per ara no hi podem entrar doncs alguna part està xopa i a d’altres t’hi quedes enganxat. Per sort feia pocs dies que les màquines havien acabat de tallar l’ordi i de recollir la palla.  Molt a prop del monestir encara  podem veure molts camps d’altres propietaris que no han pogut segar.  Aiguats 4Les màquines ho tenen magre per ficar-s’hi. Caldrà esperar uns quants dies de sol intents perquè s’eixugui el terra, i confiar que els temporals anunciats de tarda no vinguin carregats amb pedres que ho acabin de malmetre.

Algunes parets també han patit els efectes d’aquests aiguats, així com els arbres. El dia 10 el temporal va arrencar de soca-rel un arbre de quasi bé 100 anys d’antiguitat, i va fer trencadissa de moltes branques.

Aiguats 15Aiguats 8

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s