Visita del Director General de Patrimoni Cultural al Monestir de les Avellanes

El dimecres 6 de novembre de 2013 va vistiar el Monestir de les Avellanes el Sr. Joan Pluma i Vilanova, Director General de Patrimoni Cultural de la Generalitat de Catalunya.

L’acompanyava el delegat de cultura a Lleida el Sr. Josep Borrell. Per part del Monestir de les Avellanes el reberen el Superior del Monestir, G. Ramon Benseny, el Director de l’Hostatgeria G. Antoni Salat, entre altres, i amb la presència especial del Sr. Josep Maria Gavín.

El motiu de la visita fou per conèxier el Monestir de les Avellanes i el Projecte desenvolupat pels Germans Maristes en aquest monument, que és Bé Cultural d’Interès Nacional des de 1931.

Durant la vistia es va mostrar el claustre romànic per tal que constatés el procés de degradació, sobre el que cal actuar per aturar-lo. Tot seguit va visitar l’Arxiu del Monestir de Bellpuig de les Avellanes i finalment l’Arxiu Gavín, coincidint amb el 5è aniversari de la inauguració de la seu de l’arxiu al Monestir de les Avellanes.

El Sr. Pluma va agrair l’acollida rebuda i va valorar molt positivament el projecte Avellanes com a model de gestió viva del patrimoni.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s