Els Reis Mags d’Orient vénen del Monestir de les Avellanes

Cavalcada de Reis (Monestir de les Avellanes)La tradició diu que els Reis Mags vénen d’Orient, però cal aclarir que durant un bon grapat d’anys, els Germans Maristes del Monestir de les Avellanes els van donar un cop de mà, per poder portar els regals a tots els nens i nenes d’Os de Balaguer, Vilanova de la Sal, Les Avellanes i alguns anys de més feina fins i tot als de Balaguer!

Sobre aquesta notícia en trobem un bon grapat de cròniques als butlletins i revistes de l’Institut, que preservem a l’Arxiu del Monestir de Bellpuig de les Avellanes, com Levante, Catalunya Marista, Família Marista, Caliu Avellanenc, etc.

Així la Cavalcada de Reis de l’any 1954 sortí del Monestir de les Avellanes en direcció als pobles veïns acompanyada de la banda musical Santa Cecília. Reis Mags 1988O per exemple els Reis de 1976 que passejaren per Os, Avellanes i evidentment el mateix Monestir deixant regals per a totes les Comissions de la casa. I el 1992, al Caliu Avellanenc, se’ns relata el pas dels Reis portant regals a totes les comunitats de la casa.

Fins i tot a mitjans dels anys ’70 els Reis Mags del Monestir de les Avellanes foren sol·licitats de la mà de l’alcalde de Balaguer per patricipar en diverses cavalcades de Reis de la capital de la Noguera.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s