Visites guiades als arxius del Monestir de les Avellanes

Visites Guiades Arxius del Monestir de Bellpuig de les AvellanesVine al Monestir de les Avellanes i descobreix un dels secrets més ben guardats que tenim: els nostres arxius!.

Des d’aquest 2014 el Monestir de les Avellanes ofereix visites guiades a l‘Arxiu del Monestir de Bellpuig de les Avellanes i l’Arxiu Gavín.

Teniu les següents opcions (es recomana reserva prèvia):

  • Visita guiada a l’Arxiu del Monestir
  • Visita guiada a l’Arxiu Gavín
  • Visita guiada als dos arxius
  • Visita guida a un arxiu i al Monestir
  • Visita guiada als dos arxius i al Monestir

Per consultar tarifes o fer reserves truqueu al 973 43 80 06 o bé escriviu a avellanes@maristes.org o també mitjançant el formulari de contacta’ns de la web del Monestir.

Arxiu del Monestir de Bellpuig de les Avellanes (AMBA)L’Arxiu del Monestir de Bellpuig de les Avellanes (AMBA) té els seus orígens en l’antic arxiu i biblioteca dels canonges regulars premonstratesos de Bellpuig de les Avellanes. Actualment preserva també l’arxiu històric dels Germans Maristes a Catalunya. En la visita guiada descobrirem els diferents espais on s’ubica, els usos i funcionament de l’arxiu, els documents que preserva, coneixereu la història i destí de l’antic arxiu dels monjos i l’actual biblioteca i imatge de la Mare de Déu de la saviesa.

Arxiu GavínL’Arxiu Gavín (Centre de Documentació de Cultura Popular i Religiosa de Catalunya) és considerat un dels arxius personals més grans d’Europa. De de l’any 2008 es troba de forma definitiva al Monestir de les Avellanes. Preserva un fons documental molt divers, el més destacat és el fons fotogràfic d’esglésies de Catalunya. L’arxiu conté més de 4 millons de documents. Durant la visita guiada a l’arxiu descobrireu la història d’aquest arxiu, els diferents fons documentals que preserva, i veureu la Mare de Déu dels Arxius, única patrona dels arxivers en tot el món!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s