El Monestir de les Avellanes promou el Menú Astronòmic en l’any Joan Oró

Any Joan Oró, 2014Joan Oró i Florensa ha estat un dels científics lleidatans més internacionals. Les seves investigacions científiques van permetre entendre l’origen de la vida al nostre planeta.  Per això aquest 2014 se celebra l’ANY JOAN ORÓ.

El Restaurant “El Claustre” del Monestir de les Avellanes vol unir-se a la celebració de l’Any Joan Oro 2014, oferint un renovat Menú Astronòmic (2014-2015) que s’ha elaborat amb l’assessorament científic del senyor Salvador Ribas, Director del Centre d’Observació de l’Univers; un menú de disseny que us portarà a fer “un tast de l’Univers”Sol i Lluna

Joan Oró nasqué a Lleida el 26 d’octubre del 1926 en el si d’una família de flequers del carrer Anselm Clavé. Quin lleidatà no recorda la “Panadería la Radio” de la Teresa Oró, la seva germana i situada als baixos de la casa familiar?. Fou alumne del col·legi Maristes de Lleida i ja des de petit es va mostrar interessat pel paper de la humanitat a l’Univers.
La taca de JúpiterOró es llicencià en ciències químiques a la Universitat de Barcelona l’any 1947 i el 1956 es doctorà en bioquímica al Baylor College of Medicine de Houston. A partir del 1963 va col·laborar en diversos projectes d’investigació espacial de la NASA, com el projecte Apol·lo i el programa Viking. Va participar també com a membre de la Junta Espacial de l’Acadèmia Nacional de Ciències dels Estats Units en diversos projectes espacials. Se li concediren premis i distincions arreu del món, entre ells la Creu Sant Jordi i la Medalla d’Or de la Generalitat de Catalunya. Morí el 2 de setembre del 2004 a Barcelona. Cal dir que fou un gran inspirador i col·laborador científic en la creació del Parc Astronòmic del Montsec i del Centre d’Observació de l’Univers.

SupernovaAquí al Monestir de les Avellanes som a la vora del Montsec, ens trobem dins del “Destí Turístic Starlight”, i un dels nostres serveis estrella és el Restaurant “El Claustre”. Per això al monestir s’hi produeix la sinergia ideal per unir Astronomia & Gastronomia, amb el MENÚ G-ASTRONÒMIC elaborat pel nostre equip de cuina, sota la direcció del xef, Bobby Cabral.

 • Aperitiu “Sol i lluna” – Torrada de codonyat, formatge i detall xip en forma de lluna.
 • 1r Plat “Júpiter i la seva taca vermella” – Crema de tomàquet amb ou dur i cruixent de pernil.
 • 2n Plat “Tempesta de sorra al planeta vermell” – Filet de vedella amb crema de pastanaga i xips de porro.
 • Les Postres: “Supernova” Farcellet de xocolata amb crema de iogurt i fideus de xocolata blanca”.

PREU 25 € per persona. Begudes no incloses.
Per a més informació: Recepció del Monestir, Tel. 973 43 80 06.
També a :http://www.monestirdelesavellanes.com/index.php/ca/hostatgeria/restaurant/113

Un pensament sobre “El Monestir de les Avellanes promou el Menú Astronòmic en l’any Joan Oró

 1. ROBERT. Avui t´estic especialment agraït.
  Per la teva presència i el molt treball que avui has fet i enviat.
  Repasa una moica això del Oró que hi ha un “fata” a “SOL Y LLUNA” / aquesta Y, cal que sigui “i”
  Bona nit.
  g. Ramon B

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s