‘Ceràmiques’. Una exposició de Jordi Rossell al Monestir de les Avellanes

Ceràmiques, exposició de Jordi RossellDe l’11 d’abril al 9 de maig, l’Espai Cultura, Art i Música del Monestir de les Avellanes, presenta l’exposició “Ceràmiques” de l’artista Jordi Rossell.

En paraules del mateix artista, “treballar el fang és embrutar-se per fora, és netejar-se per dins. Buscar la forma més complexa en el material més senzill. O la forma més senzilla en el material més complex. Jugar a ser Déu amb el fang primigeni; donar vida a allò inanimat”. Jordi Rossell, viu el procés de creació de les seves obres com una experiència de transcendència. “El procés en sí, lligat al foc i al temps, em permeten gaudir de la feina com un procés alquímic. Treballar el fang és la manera més obscena d’establir lligams directes amb la terra, i potser per això la que encara ens fa ser fills seus. D’allà d’on sortim. Allà on acabarem”.

L’exposició de Jordi RossellJordi Rossell, ceramista presenta una diversitat d’obres, totes elles fetes a partir del fang i la ceràmica. Hi podreu veure peces de gran format, gerros i tenalles de més d’un metre d’alçada, fetes amb pasta refractaria, on les superfícies aspres, rugoses i en alguns casos deformades, s’assemblen a peces extretes d’un jaciment arqueològic. Per altra banda, hi veureu tambe peces petites que comprenen una vessant més utilitària, com jocs de cafè o té i diferents atuells. Finalment, per a la ceràmica vidriada, Rossell empra materials naturals recollits al mateix Montsec.

 

 

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s