Es publiquen les actes de les II Jornades d’Història del Monestir de les Avellanes

Women in the Medieval Monastic WorldRecentment han sortit publicades totes les ponències que formaven part de la II edició de les Jornades d’Història del Monestir de les Avellanes, celebrades els dies 4 i 5 de juliol de 2011, i centrades en el tema “El monacat femení a l’Europa medieval“.

L’interès internacional del tema i la qualitat de les conferències ha fet que l’editorial Brepols (Bèlgica) es decidís a editar-les i a obrir amb elles la col·lecció Medieval Monastic Studies. El primer volum de la mateixa s’ha dut a terme sota l’edició de les professores Janet Burton i Karen Stöber, del comitè científic de les Jornades d’Història de l’Església i la religiositat.

L’edició s’ha traduït íntegrament en anglès i serà ben segur un llibre de referència per als especialistes en la matèria. Considerant a més el valor afegit que dóna una visió d’estudis del monacat femení des d’una òptica internacional i interdisciplinària. Cartell de les II Jornades d'Història

Als agraïments del llibre les editores agraïxen especialment als Germans Maristes, a l’equip del Monestir de les Avellanes i del Grup de Recerca Consolidat en Estudis Medievals de la Universitat de Lleida, l’oportunitat d’haver fet possible el congrés en un indret tant idoni com el Monestir de les Avellanes.

Per part nostra es una gran satisfacció veure que impulsar i col·laborar en l’organització de les Jornades, hagi donat el seu fruit més enllà d’aquells dos dies de curs, i que ara aquest coneixement quedi a disposició de tothom.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s