Il·lustracions d’arbres en tinta xinesa de l’artista Mercedes de Dalmau, nova exposició al Monestir de les Avellanes

Il·lustracions amb tinta xinesa (Mercedes de Dalmau)Del 18 de juny al 14 d’agost de 2016 l’Espai Cultura, Art i Música del Monestir de les Avellanes exposa “Il·lustracions d’arbres en tinta xinesa” de l’artista del Poal (Pla d’Urgell) Mercedes de Dalmau. Us esperem a l’acte inaugural que tindrà lloc el dissabte, 18 de juny de 2016 a les 18:00 h., i que finalitzarà amb el concert del Quartet de flauta Birccialdi. Entrada gratuïta.

Amb aquesta exposició l’artista va a la recerca de l’essència dels arbres. Pinta arbres, cercant tota la seva essència per tal d’apropar-los a les persones, el seu significat segons l’horòscop dels celtes, mitològic, màgic i la seva associació astrològica o simplement per allò que ens aporta observar l’arbre en si mateix. Les pintures de la Mercedes mostren arbres reals, arbres sols o en grup.

Mercedes de DalmauAquestes il·lustracions les fa amb la tècnica de la tinta xinesa negra i de colors sobre cartolina blanca. L’artista empra plumilla de diferents gruixos i en alguns casos amb acabats de pinzell.

Mercedes de Dalmau és una il·lustradora que va iniciar-se en la pintura des de ben petita. Degut a un greu problema de visió va haver de abandonar aquesta vessant artística. Després d’una operació, als 38 anys, va poder recuperar bona part de la visió perduda. Des de llavors observa el món d’una altra manera, va decidir retornar a la pintura i va especialitzar-se en la pintura d’arbres, especialment sense fulles, emprant la tècnica de la pintura en tinta xinesa.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s