El 10 de juliol de 2017 al Monestir de les Avellanes tindreu l’oportunitat de viatjar a la història a través de la gastronomia. En la 6a edició del Sopar Medieval ens endisarem a la cuina monàstica medieval a partir d’un menú que experimentarà amb el compliment i amb la transgressió de la regla monàstica en relació als àpats. El sopar tindrà lloc al claustre del monestir i podreu degustar receptes d’origen medieval que repordueixen un àpat de compliment estricte de la norma en un monestir medieval auster, i un àpat de transgressió de la norma monàstica que es menjava en un monestir ric i opulent.
Els menús han estat recuperat per la professora Montserrat Coberó (directora científica del sopar) i preparats pel xef Bobby Cabral (director gastronòmic del sopar). També podreu fer un tast d’un pa popular preparat pel pastisser Manel Farré de Sucs, així com degustar-hi la cervesa artesana elaborada per La Vella Caravana de Menàrguens, i els fruits secs elaborats per Casa Ros d’Agulló (Àger):
Dilluns, 10 juliol 2017 (20:30 h.)
PREU: 18,50€ (iva inclòs) RESERVES: 973 43 80 06 o avellanes@maristes.org
LES TAULES MONÀSTIQUES MEDIEVALS: SEGUIMENT DE LA REGLA I TRANSGRESSIÓ
Entrants
Fruits secs del Montsec i fruita fresca del temps
acompanyats amb cervesa artesana
Primer plat
Carabasses a la morisca
Segon plat
Ànec en ast amb salsa
Postres
Crespells
acompanyats amb vi De Pimentes de Clareia
Begudes
Aigua, vi negre i vi blanc del Monestir
Cervesa artesana i vi De Pimentes de Clareia
Acompanyament
Pa blanc amb farina al molí de pedra
Pa de cereals pobres mòlts al molí de pedra
Agraïments als col·laboradors
La Vella Caravana (Menàrguens), Casa Ros (Agulló) i Forn Farré de Sucs (Lleida)