XVII Jornada Tècnica sobre l’Ovi i el Cabrum al Monestir de les Avellanes

Un any més el Monestir de les Avellanes acull la Jornada Tècnica sobre l’Oví i el Cabrum. Com sabeu la jornada és gratuïta però cal inscriure’s i confirmar el dinar prèviament (data límit 20 de febrer) a través de l’Oficina comarcal de la Noguera (Tel. 973 44 36 03 – a/e: anoguer.daam@gencat.cat. El preu del dinar és de 20 €.

Des de fa uns anys en la nostra societat hi ha hagut un important canvi en la demanda de productes ramaders, cada cop hi ha més voluntat de consumir productes de més alta qualitat i que garanteixen unes tècniques ramaderes respectuoses amb el medi ambient. Es per això que la producció agrària ecològica va prenent força en el nostre territori.

L’objectiu d’aquesta jornada és donar informació sobre les pautes tant legal com tècniques, per transformar la producció convencional del vostre ramat en producció ecològica.

Des de l’oficina comarcal de la Noguera amb l’estreta col·laboració del sector hem organitzat aquesta jornada inclosa en el pla anual de transferència tecnològica del departament. Animeu-vos i us esperem a tots!

Programa

  • 9.15 h Inscripcions i lliurament de la documentació
  • 9.30 h Benvinguda i presentació de la jornada
    Sr. Ferran de Noguera, director dels ST del DARP a Lleida.
  • 10.00 h Principals requisits i recomanacions per a la conversió de granges
    d’oví i cabrum a producció ecològica
    Sra. Míriam Sellés, Unitat de Producció Agrària Ecològica del DARP.
  • 10.30 h Certificació i control de les explotacions ramaderes d’oví i cabrum
    Sr. Oriol Ferrer, tècnic inspector del CCPAE.
  • 11.00 h Pausa
  • 11.30 h Sanitat i teràpies alternatives en producció ecològica d’oví i
    cabrum
    Sra. Raquel Servitja, veterinària i professora de l’EA de Manresa.
  • 12.15 h Producció de xais ecològics: objectius i gestió del ramat
    Sr. Just Serra, veterinari i assessor d’oví ecològic.
  • 13.00 h Estratègia productiva de diverses explotacions de producció d’oví i cabrum ecològic
    Sr. Xavier Ribera, productor del Pallars Sobirà.
    Sr. Gerard Cardona, productor del Pallars Jussà.
    Sr. Domènec Punyet, productor de la Noguera.
  • 14.00 h Taula rodona: oferta, demanda i canals de comercialització
    presents i futurs de la carn d’oví i cabrum ecològica
    Representants d’empreses comercialitzadores de carn d’oví i cabrum
  • 14:30 h. Torn obert de paraules amb tots els ponents
  • 15:00 h. Cloenda de la jornada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s