El 9 de juliol de 2018 al Monestir de les Avellanes tindreu l’oportunitat de viatjar a la història a través de la gastronomia. En la 7a edició del Sopar Medieval ens endinsarem a la cuina monàstica medieval des de l’òptica dels “Rituals funeraris a taula” tot recreant un àpat documentat històricament, que realitzaren els monjos del monestir de Santa Anna de Barcelona, el 10 de juliol de 1402 per commemorar l’aniversari de la mort de Fra Pere Umbau. Com ja es habitual el sopar tindrà lloc al claustre romànic del monestir.
Els menús han estat recuperats per la professora Montserrat Coberó (directora científica del sopar) i preparats pel xef Bobby Cabral (director gastronòmic del sopar). El pa que acompanya l’àpat, i que s’adapta als costums medievals, serà preparat pel pastisser Manel Farré del Forn Farré de Sucs.
Dilluns, 9 juliol 2018 (20:30 h.)
PREU: 20 € (iva inclòs) RESERVES: 973 43 80 06 o avellanes@maristes.org
ELS RITUALS FUNERARIS A TAULA
Entrants
fruita fresca del temps
Primer plat
Morterol
Segon plat
Vedella en ast amb salsa d’oruga (rúcula)
Tercer plat
Arròs amb formatge
Postres
Figues a la francesa
acompanyats amb vi Muscat de Rivesaltes
Begudes
Aigua, vi negre del Monestir
Acompanyament
Panet de cereals mòlts al molí de pedra
Agraïments als col·laboradors
Torrons i Mel Alemany, Forn Farré de Sucs (Lleida), Celler Montsec, Salines de Vilanova de la Sal.