VII Sopar Medieval del Monestir de les Avellanes (9 de juliol de 2018, a les 20:30 h)


El 9 de juliol de 2018 al Monestir de les Avellanes tindreu l’oportunitat de viatjar a la història a través de la gastronomia. En la 7a edició del Sopar Medieval ens endinsarem a la cuina monàstica medieval des de l’òptica dels “Rituals funeraris a taula” tot recreant un àpat documentat històricament, que realitzaren els monjos del monestir de Santa Anna de Barcelona, el 10 de juliol de 1402 per commemorar l’aniversari de la mort de Fra Pere Umbau. Com ja es habitual el sopar tindrà lloc al claustre romànic del monestir.

Els menús han estat recuperats per la professora Montserrat Coberó (directora científica del sopar) i preparats pel xef Bobby Cabral (director gastronòmic del sopar). El pa que acompanya l’àpat, i que s’adapta als costums medievals, serà preparat pel pastisser Manel Farré del Forn Farré de Sucs.

Dilluns, 9 juliol 2018 (20:30 h.)

PREU: 20 € (iva inclòs)  RESERVES: 973 43 80 06 o avellanes@maristes.org

ELS RITUALS FUNERARIS A TAULA

Entrants
fruita fresca del temps

Primer plat
Morterol

Segon plat
Vedella en ast amb salsa d’oruga (rúcula)

Tercer plat
Arròs amb formatge

Postres
Figues a la francesa
acompanyats amb vi Muscat de Rivesaltes

Begudes
Aigua, vi negre del Monestir

Acompanyament
Panet de cereals  mòlts al molí de pedra

Agraïments als col·laboradors

Torrons i Mel Alemany, Forn Farré de Sucs (Lleida), Celler Montsec, Salines de Vilanova de la Sal.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s