Viu la Transsegre fent estada al Monestir de les Avellanes

Ens toca baixar fins a Balaguer, la capital de la Noguera. Allí si celebra una de les festes d’estiu més importants de les Terres de Ponent, la Transsegre.

La Transsegre és una gran festa, una gran trobada de gent d’arreu, és calor i aigua, és riu Segre i en definitiva és Noguera. L’element essencial de la Transsegre són les barcasses i la cursa que transcorre per un tram del riu Segre. De forma resumida la Transsegre consisteix en:

  • La construcció artesanal de barcasses o objectes flotants
  • La cursa més festiva que competitiva amb:
    • El primer tram, de Camarasa a Sant Llorenç
    • El segon tram, de Gerb a Balaguer
  • El concert i la festa al Parc de la Transsegre
    • Amb zona d’acampada per als participants a la cursa

La cursa dura dos dies esbojarrats. La primera part del recorregut s’inicia el dissabte a la tarda, enmig d’un ambient molt festiu. Les barcasses surten del pantà de Camarasa fent el curs del primer tram de la baixada, fins a les aigües estancades del pantà de Sant Llorenç.

El segon element essencial de la Transsegre és la festa al Parc de la Transsegre, situat al marge del riu Segre al seu pas per Balaguer. Aquest espai s’ompla de gent de tota la contrada per gaudir de la música del concert, de la festa i de la fresca d’una nit de juliol vora el riu Segre, al seu pas per Balaguer.

Diumenge, la festa aquàtica continua. A les deu del matí, els participants que dissabte van aconseguir arribar al pantà de Sant Llorenç, surten de la presa del Partidó, a Gerb, i fan el recorregut del segon tram de la cursa, fins arribar a Balaguer, on sempre els espera un gran nombre de públic.

Per a més informació vegeu el programa d’actes i el reglament, en cas que hi vulgueu participar.

I si voleu gaudir d’aquest cap de setmana de festa, aigua i paisatge, ja sabeu que podeu aprofitar encara l’oferta que us ofereix l’hostatgeria del Monestir de les Avellanes a tots aquells que visiteu el nostre bloc.

Des del Monestir de les Avellanes podeu anar a qualsevol tram del riu, entre Camarasa i el pantà de Sant Llorenç, per veure el primer dia de la baixada. Baixar a Balaguer per gaudir del concert al Parc del Segre o bé aprofitar el diumenge al matí per visitar Balaguer i veure l’arribada de les barques.

Us hi animeu?

I per anar obrint boca, algunes imatges de La Transsegre del 2007

Deixa un comentari