II Trobada de Monitors Starlight del Montsec al Monestir de les Avellanes

El dia 9 de març de 2016, en el marc de les activitats del 850 aniversari del Monestir de les Avellanes, vam acollir la II Trobada de Monitors Starlight del Montsec, dos dels quals pertanyen a l’equip del monestir.

El dimecres 9 de març els Monitors Montsec Starlight realitzaran la seva segona trobada, en aquesta ocasió al Monestir de les Avellanes. Aquest encontre té per objectiu reunir a tots els titulats del primer curs de Monitors Starlight que es va fer ara fa dos anys al Parc Astronòmic del Montsec.Foto de Monitors Stalight MontsecLa trobada consisteix en un matí de formació on hi ha previstes ponències sobre projectes d’astroturisme al Montsec, sobre les vies legals per a gestionar activitats astronòmiques en establiments turístics de la zona Montsec, i finalment també es presentarà les accions turístiques i astronòmiques que pretén impulsar l’Associació Montsec Turístic.
Posteriorment es dinarà al restaurant El Claustre el menú astronòmic, una iniciativa del Monestir de les Avellanes i el Centre d’Observació de l’Univers. La trobada finalitzarà a la tarda amb la visita al Molí de les Tinalles i a les Salines de Vilanova de la Sal.

Els Monitors Starlight del Montsec es van formar al primer curs d’aquesta matèria que es va fer al Parc Astronòmic del Montsec. En total es van titular 25 monitors amb l’objectiu que pugessin desenvolupar activitats turístiques de caràcter astronòmic. Aquest curs es va emmarcar dins del pla d’acció de la certificació del Montsec com a Destí Turístic i Reserva Starlight.

Balaguer TV Monitors Starlight(Premeu la imatge per veure el vídeo)

El segell Starlight està certificat per la Fundació Starlight i recolzat per la UNESCO, la International Astronomical Union (UAI) i l’Organització Mundial del Turisme (OMT). El seu objectiu és la protecció dels cels de la nit com a part dels recursos naturals, així com promoure els valors científics, culturals, naturals dins de l’àrea protegida.

Deixa un comentari