Presentació de la reedició i ampliació de la guies “Itineraris pels voltants del Monestir de les Avellanes”

El dimarts, 12 d’abril de 2016 a les 19:00 h., us esperem a la Biblioteca Pública Arús de Barcelona (Passeig de Sant Joan, n. 26), en la presentació de la reedició i ampliació de les guies “Itineraris pels voltants del Monestir de les Avellanes” a càrrec de l’autor de la reedició Manel Esteban i del director del monestir Robert Porta.

InvitacióFa ja uns anys, quan es va posar en marxa la nova etapa del Monestir de les Avellanes, com una casa de portes obertes i amb els serveis actuals, el G. Xavier Sánchez va impulsar la creació d’unes guies amb el títol “Itineraris pels voltants del Monestir de les Avellanes”. Amb aquestes guies es pretenia que el visitant del Monestir de les Avellanes tingués eines per descobrir la riquesa natural i patrimonial que amaga l’entorn del monestir i les terres del Montsec en general.

1-Guia Itineraris L’any 2015, el dibuixant i ninotaire Manel Esteban, va descobrir l’existència d’aquestes guies i va sol·licitar-nos si podia fer-ne una reedició ampliant el nombre de rutes. Després de fer moltes rutes, de fer mapes, calcular quilòmetres, dibuixar i fotografiar…, ha fet una reedició de dues guies amb un total de 55 itineraris.

El Monestir de les Avellanes és un indret on la natura s’interrelaciona amb el visitant d’una manera intensa. En aquest medi natural podem sentir la solitud, el silenci i tot allò que es troba a faltar en la ciutat i l’activitat diària. Passejar pels voltants del Monestir de les Avellanes és com passejar per la vida. Endinseu-vos pels boscos, per les valls i pels turons i en la descoberta de la bellesa de la natura redescobriu-vos a vosaltres mateixos. (fragments del llibre “Nous temps, noves respostes. Presència Marista a les Avellanes”, dels G. Pau Tristany i Jordi Llussà)

Deixa un comentari