La cuina del Monestir, avui “Pastís del Monestir de les Avellanes”


Antic camp d'ametllers davant del MonestirContinuem amb la secció de “la cuina del monestir“, i ho fem amb un postre ben dolç com ho és el Pastís del Monestir de les Avellanes.

L’ingredient més característic d’aquest pastís és sens dubte l’ametlla. Aquest fruit sec és, probablement dels més típics de la contrada. Hi ho podeu comprovar fàcilment si us arribeu al Monestir de les Avellanes, o a qualsevol poble de la Noguera alta, cap allà a mitjans de febrer. Llavors veureu la majoria dels camps coberts de la flor blanca de l’ametller. Tot i que és un tipus de conreu que cada cop va perdent terreny,  ja sigui perquè es substituït pel de cereal, o bé perquè per falta de pagesos es van abandonant els camps. De moment però, i esperem que durant molts de temps, podem gaudir cada any de les ametlles de la Noguera. I una bona forma de degustar-les és a través d’aquest postre que ens ofereixen els cuiners del Monestir.

PASTÍS DEL MONESTIR DE LES AVELLANES

Ingredients (per a 4 persones)

  • 6 ous
  • 500 g. d’ametlla picada
  • 350 g. de farina
  • 500 g. de sucre
  • 250 ml de llet
  • 250 g. de mantega
  • Ratlladura de llimona
  • 4 cullerades de sucre glass

Preparació

Comencem batent els ous en un bol, tot seguit hi afegim el sucre fins que comenci a blanquejar. En aquest Pastis del Monestirpunt hi aboquem la farina tamisada, la llet, hi tirem la mantega i finalment un vas d’aigua. Es barreja tot , i hi anem afegeixin l’ametlla picada i la ratlladura de llimona.

Un cop aconseguida la massa, untem amb oli el recipient o motlle on posarem el pastís. Un cop preparat el motlle, hi afegim la massa. A continuació ho introduïm al forn, que hem de tenir a 220º, i esperarem 20 minuts.

Un cop passats els vint minuts, retirem el pastís del forn, el deixem refredar durant una estona i el desemmotllem. Per acabar, decorem el pastís amb sucre glass.

Consell dels cuiners del Monestir: Per aconseguir millor la massa és aconsellable treballar amb un robot de cuina.

Anuncis

2 pensaments sobre “La cuina del Monestir, avui “Pastís del Monestir de les Avellanes”

  1. Hola,
    M’apunto la recepta i per part meva prefereixo el suc de “munyeca” que no pas el robot de cuina…una altra cosa seria que n’hagués de fer cada dia com fan ells.
    Us felicito pel blog, conec el monestir però desconeixia aquest lloc web.
    L’he trobat navegant per la web del patrimoni de Gencat.

    Que tingueu un bon any!

    Una abraçada.

  2. Hola!

    Celebro que t’hagi agradat la recepta, espero que si la proves t’agradi el resultat. Pel que fa al bloc, ja fa uns mesos que l’estem tirant endavant, i cada cop s’hi van afegint més aspectes relacionats amb el Monestir i la Noguera alta. Ja ho veus fins i tot els cuiners, que també hi col·laboren, amb la cuina del Monestir.

    Bon any també per a tu!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s