Pasqua de les Avellanes 2015. Amb Crist, cap a les perifèries

Pasqua Avellanes 2015Del 2 al 5 d’abril de 2015, torna La Pasqua de les Avellanes. La Pasqua és una trobada de joves inquiets, cadascú des de la seva realitat i moment vital, que volen viure l’experiència de celebrar i compartir els dubtes i les certeses, les inquietuds i les vivències. La Pasqua se’ns ofereix com una oportunitat per descobrir o redescobrir l’opció de l’Evangeli tenint com a referència el camí que va fer Jesús amb totes les seves conseqüències.

Aquest any, el lema de la Pasqua respon a una inquietud que hem compartit a l’equip de Pasqua a partir de la crida del papa Francesc a viure amb una actitud de sortida cap a les perifèries. En molts dels seus escrits i discursos, el papa Francesc entén que l’Església, els cristians, han sortir de si mateixos, han d’«obrir les portes» i a anar a les «perifèries», als entorns on viure és difícil, on hi ha patiment, sofriment i marginació. Un èxode cap als llocs on manca pau i consol. Només si es produeix aquest moviment, el cristianisme és congruent i coherent amb el seu missatge essencial, l’evangeli de Jesús.

Celebrar i viure la Pasqua és deixar-se sorprendre per tal d’acollir l’essència de l’evangeli, que és bona notícia d’humanitat per a les persones. El lema «Amb Crist, cap a les perifèries» ens suposa fer un pas per sortir del nostre petit entorn de comoditat, de la nostra zona de confort, i accedir a l’àmbit del risc en la trobada amb les persones. Anar a les perifèries exigeix audàcia, valentia i sensibilitat. No es tracta d’anar-hi per convèncer ningú ni tampoc per anul·lar l’altre, sinó per escoltar, aprendre i ser receptiu a les seves inquietuds. Es tracta, bàsicament, de viure en clau d’humanitat perquè tots plegats esdevinguem més humans.

Art Km0 Al Monestir de les Avellanes. L’exposició “Personal Art” a Balaguer TV

L’Espai, Cultura, Art i Música del Monestir de les Avellanes, ofereix un programa d’exposicions d’artistes de proximitat o de Km0. Amb aquesta iniciativa el Monestir de les Avellanes pretén que els seus espais patrimonials i històrics, com la Sala Capitular, acullin les representacions d’artistes locals, i siguin espais difusors de l’art fet al territori.

Fins al 30 de març podeu veure l’exposició “Personal Art” d’Oriol Solaní i Vera. Vegeu a continuació el reportatge realitzat per Balaguer TV.

Balaguer TV

(Premeu la imatge per veure el vídeo)

Exposició ‘Personal Art’ d’Oriol Solaní al Monestir de les Avellanes

Personal Art d'Oriol SolaníDel 9 al 30 de març l’Espai Cultura, Art i Música del Monestir de les Avellanes presenta l’exposició “Personal Art” de l’artista de Vallfogona de Balaguer Oriol Solaní i Vera.

Es tracta d’una mostra de les diferents obres d’art que ha realitzat fins al moment el jove artista vallfogoní. Les obres d’art són principalment pintures, però que empren com a suport materials diversos com la fusta o bé la ceràmica. Algunes d’aquestes incorporen altres materials com la roba o paper cartró, de manera que les obres prenen relleu i fan l’ullet a l’escultura, com és el cas de “Sweet Carnival”. Pel que fa als continguts, podeu veure la col·lecció “Galaxy” sobre temes d’astronomia, les obres que tenen com a referent el món vegetal i animal, especialment el cavall i finalment lesSweet Carnival obres que tenen com a representació principal la figura femenina, com és el cas de l’obra “My african love”

Podeu visitar-la a la Sala Capitular del Monestir de les Avellanes, de 9 a 20:00 h tots els dies de la setmana. L’entrada és gratuïta.

Taller de Short Cakes al Monestir de les Avellanes (Avellanes D.O.)

Taller de Short Cakes
Confecció i decoració d’un pastís o mona de Pasqua

PRESENTACIÓDecoració mona Pasqua
En aquest taller coneixerem com es realitzen els pastissos Short Cake (orígen oriental). Incidint en concret en la decoració (fruita i nata) del mateix.

DATA: Tarda del dissabte, 21 de març de 2015 (Hora:16 a 18 h)

PROFESSORA
AYA HIGUCHI. Professional de la rebosteria porta més de 14 anys treballant a Catalunya. Actualment treballa en la pastisseria Ochiai de Barcelona.

PREU I COM INSCRIURE’S: Taller + Material: 25 €
973 43 80 06 o bé avellanes@maristes.org
Places: mínim 10 / màxim 15 persones.

PROGRAMA i MATERIALAya Higuchi
Taller de 16 h a 18 h en l’Aula Magna del Monestir de les Avellanes.
Tot el material necessari serà entregat en l’aula. Posteriorment, el producte final de cada grup es podrà emportar cap a casa empaquetat en una caixa.

OBJECTIUS

  • Saber utilitzar correctament els estris de cuina per la manipulació de la nata muntada.
  • Tenir nocions artístiques de decoració de pastissos tot remarcant com tallar les fruites i disposar la xocolata i la nata en la base del pa de pessic.

CONTINGUTSmousse llimona maduixa2

  • Elaboració de la nata per muntar-la i la posterior manipulació en la mànega pastissera.
  • Aprendre com es talla la fruita i es revesteix el pa de pessic per donar uniformitat a la peça.
  • Aprendre i practicar la decoració fruital en un pastís.

CURS DIRIGIT A:
Persones interessades en la rebosteria que vulguin sorprendre als seu entorn familiar amb un pastís original i de tocs frescos. I sobretot, curs orientat a famílies que vulguin gaudir d’una tarda aprenent amb els fills a gaudir de l’art de la cuina i la rebosteria.